Үйде дайындалған спраттар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер капелин 1 кг шай жапырақтары 1/2 кесе өсімдік майы 1 стакан лавр жапырағы 5-6 дана. бұрыш бұршағы
Сипаттамасы -Балықты ішектен шығарып, басын кесіңіз. Барлық балықты қатты тұздалған ерітіндіге салыңыз да, жарты сағатқа қалдырыңыз. Осы процедурадан кейін балықты табаға бір қабат етіп салыңыз, үстіне лавр мен бұрыш, содан кейін екінші қабатты салыңыз. Егер осы уақытқа дейін балық таусылмаса, оны қайтадан лавр жапырағымен жауып, балықтың үшінші қабатын салуға тура келеді. Бұл өнімді жаңа піскен қара шай жапырақтары мен өсімдік майымен құйыңыз, қақпағын жауып, пешке 1,5 2 сағатқа жіберіңіз. Дайын болғанға дейін 15 минут бұрын қақпақты алыңыз. Салқын. Жеу. Егер өнім толық дайын күйге келтірілмесе, бірақ шамамен 20 минут бұрын шығарылса, спраттар балықтың жеңіл дәмін сақтайды, бұл өнеркәсіптік консервілермен жақсы салыстырылады.