Қара теңіз құлағы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Балықтың бірнеше түрін қолданған жөн. 1,5 кг кез келген балық (кефаль, гоби, көксерке, жылтыр, камбала және т.б.), 2 л. Су, 2 пияз, 1 сәбіз, 1 ақжелкен тамыры, 3 - 4 картоп, 2 ас қасық. Ас қасық жарма немесе тары, 2 тәтті бұрыш, 3 ұсақ қызанақ, шөптер, тұз және дәмдеуіштер (лавр жапырағы, қара бұрыш және ұнтақталған бұрыш, кориандр дәндері, хош иісті бұрыш) дәміне қарай. Балықты ішектен шығарады, жуады және кесектерге бөледі (егер ол үлкен болса). Егер балық кішкентай болса, онда оны ішектен шығарып, тұтастай салады. Ірі балықтардың басынан міндетті түрде көздері мен желбезектерін, сондай-ақ әжелеріміздің кеңесі бойынша бас сүйегінің түбіндегі шеміршек тәрізді ұсақ сүйекті алып тастау керек, ол пісірілген құлаққа ащы дәм береді. Тұздалған қайнаған суға текшелеп туралған картопты, жарманы немесе тарыны батырыңыз, тамырларын тазалап, тілімдерге бөліңіз, пиязды ұсақтап тураңыз, бәрін кастрюльге салыңыз. 10 - 15 минут пісіріңіз. Орташа отта картоптың жартысы дайын болғанға дейін дәмдеуіштерді қосып, тағы 10 минут пісіруді жалғастырыңыз, содан кейін балық бөліктерін немесе тұтас ұсақ балықты төмендетіңіз. Құлаққа тілімдерге кесілген бұрыш пен бір жағынан көлденең кесілген қызанақты салыңыз. 10 - 15 минут пісіріңіз. Орташа отта. Дайын болғанға дейін бір минут бұрын, қажет болса, майдалап туралған шөптермен және тұзбен дәмдеңіз. Құлақты қайнатуға рұқсат етіңіз.