Коньяк қосылған қаймақпен қуырылған өзен немесе көл балықтары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты65 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 немесе 2 тұқы немесе мөңке, 300 гр. қаймақ (неғұрлым майлы болса, соғұрлым жақсы), 100 гр. коньяк (кез келген), өсімдік майы, тұз, бұрыш, балықты қуыруға арналған дәмдеуіш (бар болса). Неше порцияға арналған: 2. Пісіру уақыты 65 мин. Ыстық табаға өсімдік құйыңыз. май табаның түбін жауып тұратындай етіп. Балықты тұз, бұрышпен сүртіп, ыстық майға салыңыз. Орташа отта шамамен 15 минут қуырыңыз. Коньякты табаға құйыңыз да, дереу отқа қойыңыз. Мұқият болыңыздар!!! Өте жоғары жалын болуы мүмкін. Табаны пештен алыңыз. Өрт сөнгенше күтіп, қайтадан пешке қойыңыз. Су қосып, 10 минут қайнатыңыз. Балыққа қаймақ пен дәмдеуіштерді қосыңыз. Баяу отта 30 - 40 минут дайын болғанға дейін қайнатыңыз.