Кесектерге толтырылған балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 - 1,5 кг. Балық, 1/4 бөлке, 3 пияз, 2 жұмыртқа, 2 қызылша, 2 ас қасық. Өсімдік майының қасықтары, тұз, бұрыш, лавр жапырағы. Балықты (көксерке, сазан, күміс сазан және т.б.) кесіңіз, шайыңыз, терісін алыңыз. Сүйексіз етті бір пиязбен ет тартқыштан өткізіп, сүтке малынған ақ тоқаш, қуырылған пияз (2 пияз), тұз, бұрыш қосып, қайтадан ет тартқыштан өткізіңіз. Алынған массаға 2 жұмыртқаны ұрып, жақсылап илеңіз. Содан кейін теріні ұзын жолақтарға кесіңіз, дайын массаны жұмыртқаның көлеміндей етіп бөліктерге бөліңіз, оларға шар тәрізді пішін беріңіз, терімен жабыңыз. Балықты бұқтыруға дайындалған қазанға түбіне балық сүйектерін, пияз қабығын және туралған қызылшаны салыңыз. Үстіне балық кесектерін теріге салып, шәйнектен ыстық суды абайлап құйыңыз, сонда ол балық кесектерін жауып, тұз, бұрыш бұршағы мен лавр жапырағын қосып, қақпағын жауып, баяу отта 1 - 1,5 сағат қайнатыңыз. . Қажет болса, қазанға сары май немесе өсімдік майын қосуға болады. Дайын толтырылған балықты қазаннан абайлап алып, табаққа салып, суығанша қалдыру керек. Үстелге тұтас кесектер түрінде қызмет етіңіз немесе олардың әрқайсысын жұқа тілімдерге кесіңіз де, үстіне майонез немесе желкекпен безендіріңіз.