Салқын толтырылған балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Балық - 1000 г, пияз - 50 г, сүт - 50 г, орама - 50 г, сәбіз - 50 г, жұмыртқа - 1 дана.
Сипаттамасы (тағамдар: Еврей) Толтырылған балық ірі тұқымдардан (шортан, тұқы, треска) дайындалады. Балықты қабыршақтан тазалаңыз. Бойлық кесінді жасамай, балықты үлкен кесектерге кесіңіз. Ішін таңдап, өткір пышақпен омыртқаның етін кесіңіз. балық филесін шикі пиязбен және сүтке малынған ораммен бірге ет тартқыштан өткізіңіз. Алынған тартылған етке жұмыртқа, тұз, бұрыш қосыңыз. Балық кесектерін тартылған етпен толтырыңыз. Табаның түбіне пияз сақиналарын, қызылша мен сәбіз кесектерін салыңыз, үстіне балықты салыңыз да, балық дерлік жабылатын етіп суық су құйыңыз. Қақпағы ашық күйде 1-1,5 сағат пісіріңіз. Дайын балықты табаққа салыңыз, сәбіз кесектерімен безендіріңіз және сүзілген тұздықпен жабыңыз.