Кәстрөлде бұқтырылған балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер балық филесі 1 кг, ұн 1/2 кесе, қаймақ 1 стақан, сорпа 1 стақан, картоп 7-8, пияз 3 -4, өсімдік майы 1/3 кесе, қайнатылған ақ саңырауқұлақтар 4 -5, еріген сары май 50 г, сарымсақ 1 бас, ақжелкен немесе аскөк жасыл, тұз, дәміне қарай бұрыш.
Сипаттамасы Балықты кесектерге, тұзға кесіңіз де, ұнға орап, өсімдік майына қуырыңыз. Пиязды ұсақтап турап, еріген сары майға ұсақ туралған саңырауқұлақтармен қуырыңыз. Картопты аршып, тілімдерге кесіңіз, порцияланған кәстрөлдерге салыңыз, саңырауқұлақтар қосылған қуырылған пиязды қосыңыз. Үстіне балық кесектерін салып, сарымсақ, бұрышты тұзбен езіп, үстіне сорпаны, сосын қаймақ құйып, дайын болғанға дейін жақсы қыздырылған пеште қақпақпен қайнатыңыз. Кәстрөлдерде қызмет етіңіз. Кәстрөлдерді сөндіру кезінде оларды мезгіл-мезгіл шайқау ұсынылады.