Саңырауқұлақтар қосылған омлет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер маринадталған саңырауқұлақтар 300-350 г, консервіленген жасыл бұршақ 3 ас қасық, өсімдік майы 2 ас қасық, пияз 1, бидай ұны 1 ас қасық, қаймақ 1/2 кесе, сүт 1 стакан, қант 1 шай қасық, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Саңырауқұлақтар мен пиязды турап, өсімдік майына 10-15 минут қуырыңыз. Жасыл бұршақ қосып, саңырауқұлақтар мен пиязбен 3 - 5 минут қыздырыңыз. Жұмыртқаны тұз бен қантпен ұнтақтап, ұн қосып, жақсылап араластырыңыз, қоспаны ақырын араластырыңыз, біртіндеп сүтке құйыңыз. Маймен майланған, қыздырылған кең табаға жұмыртқа-сүт қоспасын құйып, оны екі жағынан қатты отта қуырыңыз. Бұл жағдайда массаны біркелкі жылыту үшін табаны мезгіл-мезгіл шайқау керек. Саңырауқұлақ салмасын қуырылған омлетке салыңыз. Омлетті орамға орап, пышақпен сәл тегістеп, аздап қуырыңыз. Қызмет көрсетер алдында омлетті қаймақпен құйып, шөптермен безендіріңіз.