Ірімшік қосылған омлет
Қосылды: 16.12.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
3 үлкен жұмыртқа
1 ас қасық сүт немесе қажет болған жағдайда
дәміне қарай тұз және жаңа ұнтақталған ақ бұрыш
2 ас қасық сары май
¼ кесе ұсақталған Эмменталер ірімшігі
Сипаттамасы Бұл ірімшік омлеті таңғы асқа тамаша. Менің күйеуім омлетті жақсы көреді және оны бақытты ететін ештеңе жоқ. Омлетті дайындаған кезде температураны төмен деңгейде ұстау маңызды, себебі сіз оның қызарғанын қаламайсыз.
Калориялылығы
509кКал
Ақуыздар
26Грамм
Майлар
45Грамм
Көмірсулар
2Грамм
Дайындау жөніндегі нұсқаулық
1Жұмыртқаны ыдысқа шайқаңыз, сүтті араластырыңыз, тұз бен ақ бұрыш қосыңыз. Жұмыртқа қоспасы көбік пайда болғанша шайқаңыз, 2-3 минут.
2Сары майды кішкене жабыспайтын табада орташа және баяу отта ерітіңіз. Жұмыртқа қоспасын құйып, табаны араластырыңыз, сонда түбі жұмыртқамен біркелкі жабылады. Жұмыртқа шыға бастағанша пісіріңіз, шамамен 1 минут. Шеттерін шпатламен көтеріп, табаны еңкейтіңіз, сонда шикі жұмыртқа табаның түбіне қатып қалады. Жұмыртқадан көрінетін сұйықтық қалмайынша қайталаңыз.
3Омлетті абайлап аударыңыз; қызғанша пісіріңіз, 30 секундтан 1 минутқа дейін. Омлеттің ортасына Эмментальер ірімшігін себіңіз; жартысына бүктеңіз. Ірімшік ерігенше пісіріңіз, шамамен 20 секунд. Үйілген омлетті табаққа салыңыз