Жапондық жұмыртқа Тамаго
Қосылды: 25.02.2025 0
0
Дайындау уақыты25 минут

Өнімдер
4 жұмыртқа
1/4 кесе дайын даши сорпасы
1 ас қасық ақ қант
1 шай қасық мирин (жапондық тәтті шарап)
1/2 шай қасық соя соусы
қажет болса, 1/2 шай қасық өсімдік майы немесе одан да көп
Сипаттамасы Тамаго - жапондық илектелген омлет, оны тамагояки деп те атайды. Омлет тәтті, құрылымы жеңіл және соя соусы қосылған суши күрішімен және суға батыруға арналған васабимен бірге жақсы беріледі.
Калориялылығы
63кКал
Ақуыздар
4Грамм
Майлар
4Грамм
Көмірсулар
3Грамм
Дайындау жөніндегі нұсқаулық
1Барлық ингредиенттерді жинаңыз.
2Жұмыртқаны ыдысқа жақсылап шайқаңыз; қант ерігенше даши сорпасын, қантты, миринді және соя соусын қосыңыз. Жабыспайтын табаны аздап майлаңыз және орташа отта қыздырыңыз.
3Жұмыртқа қоспасының жұқа қабатын ыстық табаға құйып, табаны жабу үшін араластырыңыз. Жұмыртқа қабаты түбінде қатты, бірақ үстіңгі жағында әлі де аздап сұйық болғанша пісіріңіз, шамамен 1 минут.
4Содан кейін шпатель көмегімен бір шетін көтеріп, жұмыртқа қабатын ораңыз.
5Омлет орамын табаның бір жағына сырғытыңыз. Табаны қайтадан маймен майлап, жұмыртқаның астынан ағып кетуі үшін бірінші омлетті сәл көтеріп, жұмыртқаның тағы бір жұқа қабатын салыңыз.
6Бірінші омлетті жаңа жұмыртқа қабатына орап, омлетті бұрынғыдай табаның шетіне басыңыз.
7Процесті қалған жұмыртқа қоспасымен қайталаңыз, қажет болса, табаны әр жолы майлаңыз.
8Пісірілген ыдысқа оралған омлетті алыңыз
9қызмет көрсетер алдында табаққа салыңыз және 6 тең бөлікке кесіңіз