Қараңғыландыратын Торт
Қосылды: 05.03.2025 0
0
Дайындау уақыты135 минут

Өнімдер
пісіруге арналған спрей
2 1/4 кесе барлық мақсаттағы ұн
1 3/4 кесе ақ қант
1 кесе қантсыз какао
2 шай қасық қопсытқыш ұнтақ
1 шай қасық ас содасы
3/4 шай қасық косер тұзы
1 кесе тұтас айран, бөлме температурасында
3/4 кесе рапс майы
3 үлкен жұмыртқа, бөлме температурасында
1 ас қасық ваниль сығындысы
1/2 кесе ыстық, қатты қайнатылған кофе
Сипаттамасы Қараңғыланған губка торты - бай какао дәмі бар ылғалды және нәзік губка торты. Шоколадты губка тортының қабаттары жеңіл және үлпілдек шоколадты пудингпен толтырылады, содан кейін барлық сән-салтанат қалың шоколадты ганашпен жабылады. Бұл армандаған десерт: шоколадтағы шоколад, шоколадтағы шоколад.
Калориялылығы
824кКал
Ақуыздар
9Грамм
Майлар
55Грамм
Көмірсулар
80Грамм
Дайындау жөніндегі нұсқаулық
1Барлық ингредиенттерді жинаңыз.
2Торт үшін пешті 350 градус Фаренгейтке (180 градус Цельсий) дейін алдын ала қыздырыңыз. 3 (9 дюймдік) дөңгелек торт табаларын пісіруге арналған спреймен майлаңыз; әрбір торт табасының түбін пергамент қағазымен сызыңыз және пергаментті пісіруге арналған спреймен аздап себіңіз. Бір жаққа қойыңыз.
3Ұнды, қантты, какаоны, қопсытқышты, ас содасын және тұзды үлкен ыдыста түйіршіктер қалмайынша шайқаңыз.
4Сары сүтті, рапс майын, жұмыртқаны және ванилинді шайқауға арналған қондырмамен жабдықталған тұрақты араластырғыштың ыдысына араластырыңыз. Біріктірілгенге дейін орташа және төмен жылдамдықпен шайқаңыз, шамамен 30 секунд. Жылдамдықты ең төменгі деңгейге дейін азайтыңыз және ұн қоспасын біртіндеп 1-ден 2 минутқа дейін араластырыңыз, қажет болған жағдайда ыдыстың бүйірлерін қырып алуды тоқтатыңыз. Миксерді төмен жылдамдықпен қолданып, ыстық кофені ақырын құйыңыз, тегіс болғанша шайқаңыз, шамамен 1 минут. Қамырды дайындалған кекстерге арналған табаларға біркелкі таратыңыз, әрқайсысы шамамен 2 кесе.
5Алдын ала қыздырылған пеште ортасына салынған ағаш таяқшада бірнеше дымқыл үгінділер пайда болғанша пісіріңіз, шамамен 18 минут. Торттарды торттарға арналған табаларда толығымен суытыңыз, шамамен 45 минут.
6Торт салқындаған кезде, салманы дайындаңыз: пудинг қоспасы мен қалың кілегейді тегіс және аздап қоюланғанша, шамамен 2 минут шайқаңыз. Тоңазытқышта толығымен жабылғанша жабыңыз, шамамен 30 минут.
7Осы уақытта глазурьді дайындаңыз: шоколад чиптерін, сары майды және қалың кілегейді микротолқынды пешке арналған үлкен ыдыста 30 секунд аралықпен жоғары температурада қыздырыңыз, аралықтар арасында жақсылап араластырыңыз, тегіс және ерігенше, шамамен 1 минут 30 секунд және 2 минутқа дейін. Торттар жартылай дайын болғанша, бірақ жайылатын болғанша тоңазытқышта жабыңыз, 25-30 минут
8Жинау үшін салқындатылған торттарды торт табаларынан шығарып, пергамент қағазын тастаңыз. Тегіс бетті жасау үшін әр торттың үстіңгі жағын аздап кесіңіз де, қалдықтарды үлкен ыдысқа салыңыз. Қолдарыңызбен торт қалдықтарын ұсақ үгінділерге бөліп, оларды бір жаққа қойыңыз (сізде кем дегенде 1 1/2 кесе үгінділер болуы керек). 1 кесілген қыртысты үстіңгі жағын жоғары қаратып табаққа немесе торт тұғырына қойыңыз.
9Тоңазытқыштан дайын салманы алып тастап, толығымен тегіс және аздап пісіретін ұнтақ алынғанша аздап шайқаңыз. Торттың үстіңгі қабатын салманың жартысына (шамамен 1 1/2 кесе) себіңіз; офсеттік шпательді пайдаланып, торттың шеттеріне біркелкі қабатқа жайыңыз. Үстіне екінші торт қабатын салыңыз, үстіңгі жағын төмен қаратып, қалған толтырумен процедураны қайталаңыз. Үстіңгі жағын төмен қаратып, үшінші торт қабатын үстіне қойыңыз.
10Салқындатылған глазурьді тегіс болғанша араластырыңыз. Үлкен офсеттік шпательді пайдаланып, глазурьді торттың үстіңгі және бүйірлеріне біркелкі таратыңыз.
11Торттың қалған үгіндісін үстіңгі және бүйірлерін толығымен жауып, глазурьге ақырын біркелкі басыңыз. Қалған үгінділерді тастаңыз. Кесіңіз және қызмет етіңіз!