Лимон үгіндісі бар барлар
Қосылды: 05.03.2025 0
0
Дайындау уақыты100 минут

Өнімдер
3/4 кесе тұздалмаған сары май, еріген
1/2 кесе ақ қант
1/2 кесе тығыз оралған ашық қоңыр қант
3/4 шай қасық тұз
2 шай қасық ваниль сығындысы
2 кесе барлық мақсаттағы ұн
1/4 шай қасық қопсытқыш ұнтақ
Сипаттамасы Бұл лимон үгіндісі барларында сары май, қытырлақ қыртысы, тартылған, дәмді лимон салмасы және алтын үгіндісі бар.
Калориялылығы
273кКал
Ақуыздар
3Грамм
Майлар
12Грамм
Көмірсулар
40Грамм
Дайындау жөніндегі нұсқаулық
1Пешті 350 градус Фаренгейтке (180 градус Цельсий) дейін алдын ала қыздырыңыз. 9х9 дюймдік төртбұрышты табаны барлық жағынан шығып тұратындай пергамент қағазымен сызыңыз.
2Қабық үшін еріген сары майды, ақ қантты, қоңыр қантты, тұзды және ванильді тегіс болғанша араластырыңыз. Ұн мен қопсытқышты қосып, қоспасы үлкен кесектерге жиналғанша араластырыңыз. 1 3/4 кесе үгіндісін еркін өлшеп, дайындалған табаның түбіне тығыз және біркелкі таратыңыз. Қалған үгінді қоспасын толтыру үшін қалдырыңыз.
3Жұмыртқаны үлкен ыдысқа жарып, бірнеше секунд шайқаңыз. Торт қабатын жұмыртқаның жұқа қабатымен аздап сүртіңіз; толтыру үшін қалған жұмыртқаны пайдаланыңыз. Салманы дайындап жатқанда қыртысты мұздатқышқа шамамен 10-15 минутқа қойыңыз.
4Толтыру үшін жұмыртқаны жууға пайдаланған жұмыртқаға қалған 2 жұмыртқаны, 1 кесе плюс 2 ас қасық қантты, жүгері крахмалын, лимон қабығын және бір шымшым тұзды қосыңыз. Біртекті масса алынғанша араластырыңыз. 3 ас қасық еріген сары майды тегіс болғанша шайқаңыз. Лимон шырынын құйыңыз және тегіс болғанша шайқаңыз.
5Тортты мұздатқыштан шығарып, үстіңгі жағын біркелкі етіп салыңыз.
6Барларды алдын ала қыздырылған пеште 25 минут пісіріңіз.
7Пішінді пештен шығарып, үстіне қалған үгінділерді біркелкі себіңіз, қажет болған жағдайда үлкенірек үгінділерді ұсақтаңыз. Пішінді пешке қайтарыңыз.
8Ұнтақтар алтын реңк ала бастағанша пісіріңіз, тағы 20-25 минут. Барларды кесіп, қызмет етер алдында шамамен 30 минут бойы толық суытыңыз.
9Мен табаны мұздатқыштан пешке тікелей тасымалдау кезінде термиялық соққыны болдырмау үшін оларды шыны табада емес, металл табада пісіруді ұсынамын