Даршын және мускат жаңғағы қосылған кофе торты
Қосылды: 05.03.2025 0
0
Дайындау уақыты60 минут

Өнімдер
пісіруге арналған спрей
1/3 кесе әмбебап ұн
1 кесе ашық немесе қою қоңыр қант
2 шай қасық ұнтақталған даршын
1/2 шай қасық жаңадан үгітілген мускат жаңғағы
1/4 шай қасық ұсақ теңіз тұзы
1/2 кесе тұздалмаған сары май, бөлме температурасында
Сипаттамасы Бұл классикалық кофе тортын жасау өте оңай. Бұл мерекелік таңғы асқа немесе жеңіл тағам ретінде өте қолайлы.
Калориялылығы
577кКал
Ақуыздар
8Грамм
Майлар
27Грамм
Көмірсулар
76Грамм
Дайындау жөніндегі нұсқаулық
1Пешті 350 градус Фаренгейтке (180 градус Цельсий) дейін алдын ала қыздырыңыз, пештің ортасына қуыру сөресін қойыңыз. Диаметрі 9 дюймдік төртбұрышты табаны жабыспайтын спреймен майлаңыз және табаны пергамент қағазымен сызыңыз, әр жағынан кемінде 2 дюйм артық қалдырыңыз (олар тұтқалар ретінде қызмет етеді, сондықтан оларды кейінірек алып тастау оңайырақ болады).
2Барлық ингредиенттерді жинаңыз.
3Ұнтақталған спринктерді дайындау үшін: ұнды, қоңыр қантты, даршынды, мускат жаңғағын және тұзды ыдысқа тегіс болғанша араластырыңыз. Сары майды қосып, қолыңызбен немесе кондитерлік кескішпен май толығымен сіңгенше және қоспада ылғалданған түйіршіктер пайда болғанша араластырыңыз. Ол енді ұнтақты болып көрінбеуі керек. Бір жаққа қойыңыз.
4Кофе печеньесін дайындау үшін: Сары майды, қантты және қоңыр қантты шпатель қондырмасы бар электр араластырғыш ыдысында орташа жылдамдықпен жеңіл және жұмсақ болғанша 3-4 минут шайқаңыз.
5Жұмыртқаларды бір-бірден қосып, араластырылғанша орташа жылдамдықпен жақсылап араластырыңыз және әр қосқаннан кейін тостағанды жақсылап сүртіңіз
6Ұнды, даршынды, мускат жаңғағын, қопсытқышты, ас содасын және тұзды тегіс етіп шайқаңыз. ыдысқа араластырыңыз. Миксерге қоспаның жартысына жуығын қосып, араластырылғанша төмен жылдамдықпен араластырыңыз, содан кейін ыдысты жақсылап тазалаңыз.
7Миксер төмен жылдамдықпен жұмыс істейді, сары сүтті баяу, біркелкі ағынмен қосып, араласқанша араластырыңыз. Құрғақ ингредиенттердің қалған жартысын қосып, араластырыңыз.
8Қамырдың жартысын дайындалған торт пішініне құйып, біркелкі қабатқа жайыңыз. Қамырға ұнтақталған қоспаның жартысына жуығын біркелкі қабатқа себіңіз.
9Қалған қамырды үстіне құйып, біркелкі қабатқа жайыңыз. Қамырдың үстіне қалған үгінділерді себіңіз, оны бетіне біркелкі таратыңыз.
10Пирогты алдын ала қыздырылған пешке жіберіп, ортасына салынған сынағыш таза шыққанша немесе аздап дымқыл үгінділер пайда болғанша пісіріңіз, 35-тен 40 минутқа дейін
11Пирогты пісіру парағында толығымен суытыңыз, содан кейін пирогты қалған пергамент қағазымен ақырын тегістеп, кесу тақтасына жіберіңіз. Пирогты 9 бөлікке кесіңіз, содан кейін пергамент қағазының қабығын аршып, үстелге қызмет етіңіз