Рождестволық ірімшік торттары
Қосылды: 05.03.2025 0
0
Дайындау уақыты315 минут

Өнімдер
3/4 кесе жұмсартылған тұздалмаған сары май
1/2 кесе тығыз оралған ашық қоңыр қант
1/2 кесе ақ қант
3/4 шай қасық тұз
1/4 шай қасық ұнтақталған мускат жаңғағы
2 шай қасық ваниль сығындысы
1/2 шай қасық бадам сығындысы
2 кесе барлық мақсаттағы ұн
1/3 кесе "демалыс Джимми" спринктері
Сипаттамасы Қытырлақ қамырмен және үгінділермен, сондай-ақ тәтті, кілегейлі ірімшік торттарымен толтырылған бұл Рождестволық ірімшік торттары сіздің келесі мерекелік іс-шараңызда хит болатыны сөзсіз. Барларға қызмет көрсетер алдында тоңазытқышта кем дегенде 4 сағат тұруға рұқсат етіңіз. Оларды келесі мерекеге қызмет ету үшін, сіз қолданатын шашыратқыштардың түсін өзгертуді қарастырыңыз.
Калориялылығы
369кКал
Ақуыздар
5Грамм
Майлар
24Грамм
Көмірсулар
35Грамм
Дайындау жөніндегі нұсқаулық
1Пешті 350 градус Фаренгейтке (180 градус Цельсий) дейін алдын ала қыздырыңыз. 9х9 дюймдік төртбұрышты табаны барлық жағынан шығып тұратындай пергамент қағазымен салыңыз.
2Торт үшін сары майды, қоңыр қантты, ақ қантты, тұзды, мускат жаңғағын, ванильді және бадам сығындысын үлкен ыдысқа салып, электр араластырғышпен жеңіл және жұмсақ болғанша шайқаңыз, 2-3 минут. 1 кесе ұн қосып, тегіс болғанша араластырыңыз. Қалған 1 кесе ұнды қосып, қоспасы ірі үгінділерге ұқсағанша шайқаңыз. Үстіңгі жағын себіңіз де, қамырды үлкен кесектерге жиналғанша қолыңызбен илеңіз.
3Шамамен 1 1/2 кесе үгінді қоспасын өлшеп, дайындалған табаға салыңыз; табаның түбіне мықтап және біркелкі басыңыз. Қалған үгінділерді толтыру үшін қалдырыңыз.
4Алдын ала қыздырылған пеште торттың шеттері алтын реңк ала бастағанша пісіріңіз, 15-20 минут. Тұмшапештен алыңыз да, тортты 5 минутқа суытыңыз. Пешті сөндіруге болмайды.
5Торт пісіп жатқанда, салманы дайындаңыз; кілегейлі ірімшікті, қантты, ұнды, ванилинді, тұзды және мускат жаңғағын үлкен ыдысқа біріктіріп, тегіс болғанша электр араластырғышпен шайқаңыз. Қалың кілегей мен лимон шырынын қосып, тегіс болғанша араластырыңыз. Жұмыртқаны қосып, тегіс болғанша төмен жылдамдықпен араластырыңыз.
6Торт 5 минут суыған соң, салманы торттың үстіне құйып, біркелкі қабатқа жайыңыз. Қалған үгінділерді салманың үстіне себіңіз, қажетінше қамырдың кез келген өте үлкен кесектерін сындырыңыз.
7Пішінді пешке қайтарыңыз және жолақтардың шеттері сәл үлпілдеп, қатайғанша пісіріңіз; ортасында аздап тербеліспен, 30-дан 35 минутқа дейін. Барларды бөлме температурасына дейін суытыңыз, содан кейін суығанша тоңазытқышқа салыңыз; кем дегенде 4 сағат. 16 барға кесіңіз