Жабысқақ ирис пудингіндегі саусақ іздері
Қосылды: 05.03.2025 0
0
Дайындау уақыты140 минут

Өнімдер
12 унция кептірілген тұқымсыз Меджол құрмалары
қажетіне қарай қайнаған су
1 шай қасық ас содасы
1 кесе тұздалмаған сары май
1 кесе тығыз оралған қою қоңыр қант
1 ас қасық тазартылмаған сірне
1 ас қасық ваниль сығындысы
2 шай қасық еритін эспрессо ұнтағы
3/4 шай қасық тұз
1/4 шай қасық ұнтақталған мускат жаңғағы
1/8 шай қасық ұнтақталған қалампыр
1/8 шай қасық ұнтақталған бұрыш
1 үлкен жұмыртқа, бөлме температурасында
2 1/2 кесе барлық мақсаттағы ұн
2 шай қасық жүгері крахмалы
1 шай қасық қопсытқыш ұнтақ
1/2 кесе ақ қант немесе қажетінше
Сипаттамасы Бұл "саусақ іздері" жабысқақ ирис пудингі - печенье түрінде жасалған әлемге әйгілі британдық десерт! Оның құрма салмасы бар шайнайтын негізі және қою, майлы ирис салмасы бар. Печеньелерді толтырғаннан кейін сізде қосымша ирис соусы қалады, бірақ оның ешқандай кемшілігі жоқ.
Калориялылығы
152кКал
Ақуыздар
1Грамм
Майлар
7Грамм
Көмірсулар
23Грамм
Дайындау жөніндегі нұсқаулық
1Құрмаларды ыстыққа төзімді шағын ыдысқа салыңыз. Қайнаған суға жеткілікті мөлшерде құйыңыз, ол теріні жабады, содан кейін ас содасын құйып, құрманы 10 минутқа жібітіңіз.
2Осы уақытта 1 стакан сары майды орташа отта ашық түсті кастрюльге қыздырыңыз. Сары май аздап қызарғанша, үнемі араластыра отырып, 5-10 минут пісіріңіз. Қызарған сары майды үлкен араластырғыш ыдысқа құйып, 10 минут суытыңыз.
3Құрмаларды төгіп тастаңыз; тағамдық процессорға немесе блендерге қосып, қоспасы қалың және паста болғанша араластырыңыз, құрманың қалған бірнеше үлкен бөліктері қалады.
4Қызарған сары майға қоңыр қант, сірне, ваниль, эспрессо ұнтағы, тұз, мускат жаңғағы, қалампыр және хош иісті бұрыш қосыңыз; араластыру үшін араластырыңыз. Жұмыртқаны қосып, тегіс болғанша араластырыңыз, шамамен 1 минут. Құрмаларды қосып, араласқанша мұқият араластырыңыз. 1 1/2 кесе ұнды, жүгері крахмалын және пісіретін ұнтақты қосып, араластырылғанша араластырыңыз. Қалған 1 кесе ұнды қосып, тегіс болғанша араластырыңыз.
5Кішкене ыдысқа 1/2 кесе ақ қантты құйыңыз.
61 ас қасық қамырды алып, шарға айналдырыңыз; толығымен жабылғанша қантқа айналдырыңыз. Қамыр әлі де аздап жұмсақ болады, бірақ бәрібір шарға айналуы керек. Бас бармағыңызбен немесе ағаш қасықтың, шпательдің немесе кішкене шайқауыштың сабымен ортасында ені шамамен 1/2 дюйм болатын шегініс жасаңыз. Печеньелерді табаққа салыңыз. Бұл процесті қалған қамырмен қайталаңыз. Тоңазытқышқа толығымен суығанша, кем дегенде 30 минутқа қойыңыз.
7Пешті 350 градус Фаренгейтке (180 градус Цельсий) дейін алдын ала қыздырыңыз. Пісіру парақтарын силиконнан жасалған кілемшелермен немесе пергамент қағазымен салыңыз. Салқындатылған печеньелерді дайындалған пісіру парақтарына бір-бірінен 1 дюйм қашықтықта орналастырыңыз.
8Печенье қабыршақтай бастағанша және кішкене жарықтар пайда болғанша пісіріңіз, 12-ден 14 минутқа дейін. Печеньелерді пештен шығарып, бірден ағаш қасықтың немесе шпательдің сабымен печеньенің ортасын қайтадан төмен басыңыз. Печеньелерді пісіру парағында 5 минут суытыңыз, содан кейін толық салқындату үшін сым тартпаға жіберіңіз.
9Ирис соусы үшін қоңыр қантты, сары майды, суды, сірне мен тұзды түбі қалың тұздық табаға салып, орташа және баяу отқа қойыңыз. Қоспа қайнағанша, үнемі араластыра отырып, пісіріңіз. Өртті ең төменгі деңгейге дейін азайтып, үнемі араластыра отырып, 2 минут қайнатыңыз. Араластыруды жалғастыра отырып, кремді абайлап құйыңыз (қоспасы шашырайды). Қайта қайнатыңыз және үнемі араластыра отырып, 5 минут пісіріңіз. Оттан алыңыз; ваниль мен лимон шырынын араластырыңыз. Шүмегі бар ыстыққа төзімді шыны өлшеуіш шыныаяққа құйыңыз. Ирис соусын аздап қоюланғанша суытыңыз, кейде араластырыңыз, 15-20 минут.
10Ирис соусын әр печеньенің ортасына абайлап құйыңыз, шамадан тыс толтырмауға тырысыңыз. Сонымен қатар, сіз печеньеге тұздықты өлшеуіш шыныаяқтан емес, қасықпен құюға болады. Ирис соусы салқындаған сайын қоюланып кетеді. Печеньелерді ауа өткізбейтін контейнерде бір қабатта сақтаңыз