Қоңыр карамель мен май қосылған шай печеньесі
Қосылды: 05.03.2025 0
0
Дайындау уақыты80 минут

Өнімдер
2 шай қасық ұнтақталған даршын
1 шай қасық ұнтақталған кардамон
1 шай қасық ұнтақталған имбирь
1/2 шай қасық ұнтақталған мускат жаңғағы
1/2 шай қасық ұнтақталған бұрыш
1/4 шай қасық ұнтақталған қалампыр
Сипаттамасы Бұл шайнайтын қоңыр кремді карамель шай печеньесі қоңыр сары май мен шай дәмдеуіштерін тамаша үйлестіреді. Қамырды пісірер алдында тоңазытқышта шамамен 30 минут салқындату керек, сондықтан алдын ала жоспарлауды ұмытпаңыз.
Калориялылығы
95кКал
Ақуыздар
1Грамм
Майлар
4Грамм
Көмірсулар
14Грамм
Дайындау жөніндегі нұсқаулық
1Кішкене ыдыста даршын, кардамон, имбирь, мускат жаңғағы, хош иісті бұрыш және қалампырды біріктіріңіз; бір жаққа қойыңыз.
2Сары майды орташа өлшемді, ашық түсті кастрюльде орташа және баяу отта қыздырыңыз. Сары май қызарғанша және жаңғақ иісі шыққанша, жиі араластыра отырып, 5-7 минут пісіріңіз. Сары майды үлкен араластырғыш ыдысқа салып, шамамен 15 минут суытыңыз.
3Қызарған сары май қосылған ыдысқа қоңыр қант, 2 ас қасық ақ қант, 1/4 кесе карамель соусы, жұмыртқа және ванильді қосыңыз; тегіс болғанша араластырыңыз. Егер карамель соусы өте қою болып шықса, карамель бөліктері қалуы мүмкін; 1/2 дюймден аз кесектер жақсы жұмыс істейді. Ұнды, 1 1/2 шай қасық шай дәмдеуіш қоспасын, қопсытқышты, ас содасын және тұзды тегіс болғанша араластырыңыз. Қамырды тоңазытқышта 30 минутқа тоңазытқышқа салыңыз.
4Пешті 350 градус Фаренгейтке (180 градус Цельсий) дейін алдын ала қыздырыңыз. Пісіруге арналған силикон төсеніштері немесе пергамент қағазы бар 2 пісіру парағын сызыңыз.
5Кішкене ыдыста 1/4 кесе ақ қант пен 1 ас қасық шай дәмдеуіш қоспасын араластырыңыз.
6Қамырды тоңазытқыштан алыңыз да, 1 ас қасық көлеміндегі қамырды алыңыз да, шарға айналдырыңыз. Қамырдың шарын шай мен қант қоспасына жабылғанша айналдырыңыз. Дайындалған пісіру парағына салыңыз. Қалған қамырмен қайталаңыз және қамыр шарларын дайындалған пісіру парақтарына бір-бірінен 2 дюйм қашықтықта орналастырыңыз.
7Печеньелерді алдын ала қыздырылған пеште үстіңгі жағы жарылып, сәл қатып қалғанша пісіріңіз, 10 минуттан 12 минутқа дейін. Печеньелерді толығымен салқындату үшін торға қоймас бұрын пісіру парағында бірнеше минут суытыңыз. Қажет болса, салқындатылған печеньенің үстіне қосымша карамель соусын тамызыңыз