"Джуэл" джемі қосылған печенье
Қосылды: 05.03.2025 0
0
Дайындау уақыты35 минут

Өнімдер
1 кесе плюс 1 ½ ас қасық жұмсартылған сары май (мысалы, Киркленд шөпімен қоректенетін тұздалған сары май)
1/4 кесе қант ұнтағы
4 кесе барлық мақсаттағы ұн
1/2 шай қасық косер тұзы
бөлме температурасында 2 үлкен жұмыртқа
бөлме температурасында 2 үлкен жұмыртқаның сарысы
2 шай қасық ваниль сығындысы
Таңдау бойынша 1 кесе джем немесе желе
Сипаттамасы Мереке күндері ас үйіңізді осы печенье "орталық бөлігімен" безендіріңіз! Майлы нан печеньесі шағын шелпек пішінде дайындалады және сіз таңдаған жеміс консервілерімен толтырылады.
Калориялылығы
134кКал
Ақуыздар
1Грамм
Майлар
7Грамм
Көмірсулар
17Грамм
Дайындау жөніндегі нұсқаулық
1Сары майды үлкен араластырғыш ыдыста электр араластырғышпен кілегейлендіріңіз немесе тұрақты араластырғышты қолданыңыз. Қант ұнтағын қосып, жұмсақ, құмды қоспасы пайда болғанша баяу отта шайқаңыз. Біртіндеп тұз бен ұнды бір уақытта 1 кеседен қосып, төмен жылдамдықпен араластырыңыз. Бұл кезде қамыр тым құрғақ және ұсақ болып көрінуі мүмкін.
2Жұмыртқаны, жұмыртқаның сарысын және ванильді алдымен миксермен, сосын қолыңызбен араластырып, тегіс, жұмсақ және серпімді қамыр түзіп, ыдыстың түбіндегі барлық ұнды қосыңыз.
3 Қамырды шарға жинап, тоңазытқышта жабық контейнерде шамамен 2 сағатқа қойыңыз.
4Қамырды салқындатпай бірден қолдануға болады, бірақ қамырды салқындату оны дайындауды жеңілдетеді.
5Пешті 180 градус Фаренгейтке дейін алдын ала қыздырыңыз. Тұмшапеш сөрелерін 2 ортаңғы жолаққа орнатыңыз. Қағаз кескіштермен 2 шағын шелпек кескішпен сызыңыз.
6Кішкене (1 ½ ас қасық) печенье кескішті пайдаланып, қамырдың бөліктерін өлшеп, дайындалған шелпек кескіштерге салыңыз. Қамырдың әрбір бөлігін ақырын қолдарыңыздың арасына тегіс шарға айналдырыңыз да, қайтадан тоқаш пішіндеріне салыңыз. Шпательдің ағаш сабымен немесе саусағыңызбен әр шарға терең шұңқырды басыңыз. Құдықтарды кішкене қасықпен немесе құбыр пакетімен джеммен толтырыңыз.
7Печеньелерді алдын ала қыздырылған пеште печеньенің үстіңгі жағы құрғақ, бірақ қызарғанша пісіріңіз, 13-тен 15 минутқа дейін, пішіндерді пісірудің ортасында ауыстырыңыз.(Немесе бір-бірден пісіріңіз).
8Науаларды пештен шығарып, печеньелерді салқындатқыш сөреге жіберіңіз.
91 шай қасық бадам сығындысы мен 1 шай қасық ваниль сығындысын (рецептте көрсетілгендей 2 шай қасық ваниль сығындысының орнына) пайдалану да өте дәмді, әсіресе тас жеміс кептелісімен.
10Қосымша жарқырау үшін қамырды пісірер алдында қант ұнтағына айналдырыңыз.