Куркума қосылған лимоннан жасалған торттар
Қосылды: 05.03.2025 0
0
Дайындау уақыты65 минут

Өнімдер
3/4 кесе ақ қант
2 ас қасық лимон қабығы (2 үлкен лимоннан)
3 ас қасық зәйтүн майы
1/2 шай қасық ұнтақталған куркума
4 унция кілегейлі ірімшік, бөлме температурасында
1 үлкен жұмыртқа
1 шай қасық ваниль сығындысы
3/4 шай қасық сода
1/2 шай қасық косер тұзы
1 1/2 кесе барлық мақсаттағы ұн
3/4 кесе қант ұнтағы
Сипаттамасы Бұл лимон мен куркума печеньесі лимон мен куркуманың көкте жаратылған жұп екенін тағы бір рет дәлелдейді. Жеңіл лимон-сары печенье қамырын алып, қант ұнтағына орайды, содан кейін тым тәтті емес, кекс тәрізді печенье ретінде жарылып, мыжылғанша пісіреді.
Калориялылығы
135кКал
Ақуыздар
2Грамм
Майлар
5Грамм
Көмірсулар
21Грамм
Дайындау жөніндегі нұсқаулық
1Кішкене ыдыста ақ қант пен лимон қабығын біріктіріп, лимон қабығын қантқа саусағыңыздың ұшымен немесе қасықтың артқы жағымен қант дымқыл және ақшыл сарыға айналғанша сүртіңіз; бір жаққа қойыңыз.
2Зәйтүн майы мен куркуманы үлкен ыдыста бірге шайқаңыз; 1 минуттай тұрыңыз. Қант қоспасын, кілегейлі ірімшікті, жұмыртқаны және ваниль сығындысын шайқаңыз және өте тегіс болғанша шайқауды жалғастырыңыз, 2-3 минут. Ас содасы мен тұзбен шайқаңыз.
3Ұн қосыңыз; ұн кеткенше шпательмен араластырыңыз. Қамыр дайын болғанша және жабысқақ болмайынша жабыңыз және тоңазытқышқа қойыңыз, кем дегенде 30 минут және ең көбі түнде.
4Пешті 350 градус Фаренгейтке (180 градус Цельсий) дейін алдын ала қыздырыңыз. Пісіруге арналған табаларды пергаментпен жабыңыз. Қант ұнтағын таяз ыдысқа салыңыз.
5Қамырды печенье қасықпен (1 1/2 ас қасық) алыңыз; әрбір печеньені қант ұнтағына орап, қантпен молынан жабу үшін ақырын жайыңыз. Печеньенің әр шарын дайындалған пісіру парақтарына бір -бірінен жеткілікті қашықтықта орналастырыңыз.
6Алдын ала қыздырылған пеште өте қытырлақ және түбінде сәл қызарғанша пісіріңіз, 13-тен 15 минутқа дейін. Үстіңгі жағы жеткілікті құрғақ болып көрінуі керек. Қызмет көрсетер алдында табада толығымен суытыңыз