Кесілген алма сидрінен жасалған печенье
Қосылды: 05.03.2025 0
0
Дайындау уақыты230 минут

Өнімдер
3/4 кесе тұздалмаған сары май
2 кесе алма сидрі
1/2 кесе ашық қоңыр қант
1/2 кесе түйіршіктелген қант
1 үлкен жұмыртқа
2 шай қасық ваниль сығындысы
1 1/2 шай қасық ұнтақталған даршын
3/4 шай қасық тұз
1/2 шай қасық ұнтақталған мускат жаңғағы
1/8 шай қасық ұнтақталған қалампыр
1/8 шай қасық ұнтақталған бұрыш
3 кесе барлық мақсаттағы ұн
1 ас қасық жүгері крахмалы
1/8 шай қасық қопсытқыш ұнтақ
Сипаттамасы Бұл сидрден жасалған алма печеньесін дайындау біраз уақытты алады, бірақ бұл оған тұрарлық. Бұл ащы алма дәмі бар, жайылмаған, қысқа нан тәрізді печенье. Глазурьде жаңа піскен және сұйылтылған сидр қолданылады; алма дәмі печенье пісірілгеннен кейін келесі күні сақталады.
Калориялылығы
113кКал
Ақуыздар
1Грамм
Майлар
4Грамм
Көмірсулар
18Грамм
Дайындау жөніндегі нұсқаулық
1Сары майды ашық түсті кастрюльде орташа отта қыздырыңыз. Сары май аздап қызарғанша және жаңғақ иісі шыққанша, жиі араластыра отырып, 5-10 минут пісіріңіз. Сары майды үлкен араластырғыш ыдысқа құйыңыз.
2Сол кастрюльге 2 кесе алма сидрін абайлап құйыңыз (ол аздап шашырайды). Табаны қайтадан орташа отқа қойып, сидр 1/2 кесеге дейін, 20-25 минутқа дейін азайғанша, жиі араластыра отырып пісіріңіз. 2 ас қасық сығылған сидрді өлшеңіз; глазурь үшін пайдалану үшін бір жаққа қойыңыз. Қалған сығылған сидрді қызарған сары май қосылған ыдысқа құйыңыз. 20 минут суытыңыз.
3Сары май мен сидр қоспасына қоңыр қант, ақ қант, жұмыртқа, ваниль, даршын, тұз, мускат жаңғағы, қалампыр мен хош иісті бұрыш қосыңыз. Біртекті масса алынғанша араластырыңыз. 1 1/2 кесе ұнды, жүгері крахмалын және қопсытқышты қосып, араластырылғанша араластырыңыз. Қалған 1 1/2 кесе ұнды қосып, араластырылғанша араластырыңыз; қамыр қалың болып шығады. Қамырды тегіс болғанша қолыңызбен бірнеше рет илеңіз. Қамырды тегіс дискіге айналдырыңыз, содан кейін орап, тоңазытқышқа кем дегенде 1 сағат немесе 48 сағатқа дейін қойыңыз.
4Қамырды тоңазытқыштан алыңыз. Қамырды жаю үшін тым қатты болса, оны бөлме температурасында сәл жұмсарғанша, шамамен 15 минутқа қалдырыңыз. Жұмыс бетін аздап ұнтақтап, қамырды қалыңдығы 1/4 дюймге жайыңыз. Печеньелерді қалыптардың көмегімен кесіңіз. Қамырдың қалдықтарын қайтадан жинап, қайтадан жайып, қамыр толығымен таусылғанша печеньелерді кесіңіз. Рамекиндерді тоңазытқышқа кем дегенде 15 минутқа қойыңыз.
5Пешті 350 градус Фаренгейтке (175 градус Цельсий) дейін алдын ала қыздырыңыз. Печенье парақтарын пергамент қағазымен салыңыз. Салқындатылған рамекиндерді дайындалған пісіру парақтарына бір-бірінен 1 дюйм қашықтықта орналастырыңыз.
6Печеньелерді алдын ала қыздырылған пеште бір-бірден пісіру парағында аздап ісінгенше 10 минуттан 12 минутқа дейін пісіріңіз. Печеньелерді пісіру парағында бірнеше минут суытыңыз, содан кейін толық салқындату үшін сым сөреге жіберіңіз.
7Глазурь үшін қалған 2 ас қасық ұсақталған сидрді, қалың кілегейді, 1 ас қасық (ұсақталмаған) алма сидрін, қант ұнтағын, балды, тұзды және ванильді тегіс болғанша шайқаңыз. Егер глазурь тым қалың болса, қалаған консистенцияға жеткенше көбірек алма сидрін қосыңыз; керісінше, глазурь тым жұқа болса, қоюлау үшін көбірек қант ұнтағын қосыңыз.
8Сөрені пісіру табағына салыңыз. Печеньелерді шеттерінен абайлап ұстаңыз. Печеньенің үстіңгі жағын глазурьге батырыңыз, содан кейін артық глазурьдің бірнеше секундқа ағып кетуіне мүмкіндік беру үшін көтеріңіз. Печеньелерді абайлап аударыңыз және глазурь ағып кетпес үшін торға қойыңыз. Қажет болса, глазурь қатып қалмас бұрын, печеньенің жоғарғы жағына даршынмен аздап себіңіз. Қалған печеньелермен қайталаңыз. Глазурь орнатылғаннан кейін печеньелерді ауа өткізбейтін контейнерде сақтаңыз