Сұлы кремі қосылған кішкентай пирогтар
Қосылды: 05.03.2025 0
0
Дайындау уақыты50 минут

Өнімдер
1 кесе тұздалмаған сары май, бөлме температурасында
1 кесе ашық қоңыр қант
1/2 кесе түйіршіктелген қант
1 үлкен жұмыртқа, бөлме температурасында
1 шай қасық ваниль сығындысы
2 кесе әмбебап ұн
1 1/4 кесе ескі пісірілген илектелген сұлы
1/2 шай қасық ұнтақталған даршын
1/2 шай қасық сода
1/2 шай қасық ұсақ теңіз тұзы
Сипаттамасы Бұл екі тістейтін печенье, оларды бір уыс жеуге болады! Бұл кештер мен күнделікті тағамдар үшін тамаша.
Калориялылығы
144кКал
Ақуыздар
1Грамм
Майлар
7Грамм
Көмірсулар
19Грамм
Дайындау жөніндегі нұсқаулық
1Пешті 350 градус Фаренгейтке (175 градус Цельсий) дейін алдын ала қыздырыңыз, пісіру парақтарын пештің үстіңгі және астыңғы үштен біріне қойыңыз. Екі пісіру парағын пергамент қағазымен сызыңыз.
2Сары майды, қоңыр қантты және қант ұнтағын қалақшасы бар электр араластырғыштың ыдысына (немесе қолмен араластырғышты пайдалансаңыз, үлкен ыдысқа) араластырыңыз. Қамыр жеңіл және жұмсақ болғанша орташа жылдамдықпен шайқаңыз, 4-5 минут. Жұмыртқа мен ваниль сығындысын қосып, орташа жылдамдықпен араластырыңыз.
3Ұнды, илектелген сұлыны, даршынды, ас содасын және тұзды қосып, қамыр тегіс болғанша төмен жылдамдықпен араластырыңыз. Тостағанның негізі мен бүйірлерін сүртіңіз, содан кейін қамырдың біркелкі бөлінгеніне көз жеткізу үшін төмен жылдамдықпен қайтадан араластырыңыз.
4Қамырдың кішкене, шай қасық мөлшеріндегі шарларын дайындалған пісіру парағына салыңыз, печенье қатарларын сатылы түрде орналастырыңыз және әр шардың арасында кем дегенде 1 1/2 дюйм бос орын қалдырыңыз. Алдын ала қыздырылған пешке жіберіңіз және сыртқы жиегінде сәл алтын түске дейін пісіріңіз, 8-ден 10 минутқа дейін.
5Печеньелерді пештен шығарып, печеньелерді тегістеу үшін науаларды жұмыс бетіне бірнеше рет түртіңіз. Печеньелерді 5 минут суытыңыз, содан кейін толық салқындату үшін сым тартпаларға жіберіңіз. Қалған қамырмен қайталаңыз.
6Печенье салқындағаннан кейін, печеньенің жартысын печенье түбіне қаратып пісіру парағына салыңыз.
7Сары майды электр араластырғыш ыдысына шайқауышпен қосыңыз (немесе қолмен араластырғышты қолдансаңыз, үлкен ыдысқа) және орташа жылдамдықпен жеңіл және жұмсақ болғанша шайқаңыз, 3-4 минут. Тостағанның негізі мен бүйірлерін жақсылап тазалаңыз, содан кейін кілегейлі ірімшікті қосып, жұмсақ болғанша орташа жылдамдықпен тағы 3 минут шайқаңыз. Тостағанның негізі мен бүйірлерін жақсылап тазалаңыз.
8Зефир кремін, ванильді және тұзды қосып, тегіс болғанша орташа жылдамдықпен араластырыңыз.
9Толтырманы қасықпен немесе сабанмен төңкерілген печеньенің үстіне қойыңыз. Мен әр печеньеге шамамен 1 шай қасық салманы салуға болатындай етіп, ұшы кесілген 1/4 дюймдік тесігі бар бір реттік құбыр қапшығын пайдаланғанды жөн көремін.
10Басқа печеньелерді салманың үстіне қойыңыз, жабысып қалуы үшін аздап басыңыз. Печеньелерді ауа өткізбейтін контейнерге немесе пергаментпен қапталған пісіру парағына абайлап аударыңыз және пісіру парағын мықтап ораңыз. Печеньелерді кем дегенде 4 сағатқа тоңазытқышқа салыңыз (немесе жақсырақ түнде) - бұл печеньелердің жұмсаруына және салманың жақсырақ қатуына мүмкіндік береді.
11Печеньелерді ауа өткізбейтін контейнерде қызмет етуге дайын болғанша сақтаңыз, олар бөлме температурасында немесе тоңазытқышта 5 күнге дейін сақталады