Витражды шыныдан жасалған печенье
Қосылды: 05.03.2025 0
0
Дайындау уақыты105 минут

Өнімдер
1 кесе тұздалмаған сары май, бөлме температурасында
1 кесе қант ұнтағы
1 үлкен жұмыртқаның сарысы
1 ½ шай қасық ваниль сығындысы
¾ шай қасық косер тұзы
⅛ шай қасық бадам сығындысы немесе дәміне қарай көбірек
3 кесе әмбебап ұн, сонымен қатар себуге арналған көбірек
20 дана жеміс-жидек хош иістендірілген карамель (мысалы, Jolly Rancher®)
Сипаттамасы Бұл әдемі витражды печенье қант печеньелеріне арналған дәмді қамырдан жасалған, олар пісірген кезде жайылып кетпейді. Оны дайындау өте қарапайым және салқындатуды қажет етпейді. Сыйлықтар беру үшін тамаша немесе мерекелерге арналған әшекейлер жасау үшін үстіңгі жағындағы кішкене тесіктерді кесуге болады.
Калориялылығы
202кКал
Ақуыздар
2Грамм
Майлар
10Грамм
Көмірсулар
26Грамм
Дайындау жөніндегі нұсқаулық
1Пешті 350 градус Фаренгейтке (175 градус Цельсий) дейін алдын ала қыздырыңыз. 2 пісіру парағын пергамент қағазымен сызып, бір жаққа қойыңыз.
2Сары май мен қант ұнтағын шпатель қондырмасы бар стендтік араластырғыштың ыдысында тегіс болғанша орташа жоғары жылдамдықпен, шамамен 30 секундқа (қоспа жеңіл және жұмсақ болмауы керек).
3Dotdash Meredith Food Studios
4Тостағанның бүйірлері мен түбін қырып, жұмыртқаның сарысын, ваниль сығындысын, тұзды және бадам сығындысын қосыңыз. Біріктірілгенге дейін баяу отта араластырыңыз, шамамен 15 секунд. Тостағанның бүйірлері мен түбін қырыңыз; ұнның жартысын араластырыңыз. Біріктірілгенге дейін баяу отта араластырыңыз, шамамен 15 секунд. Қалған ұнды қосып, қамыр қалыптаса бастағанша баяу отта илеуді жалғастырыңыз, шамамен 15 секунд.
5Қамырды таза, аздап ұнтақталған жұмыс бетіне аударып, бір массаға айналдырыңыз. Біртекті шар жасау үшін үш-төрт рет илеңіз. Дискіге орналастырыңыз және қалыңдығы 1/4 дюймге дейін жайыңыз. Пішіндерді кеспес бұрын босату үшін офсеттік шпательді печенье қамырының үстінен жүргізіңіз.
6Диаметрі шамамен 3 дюйм болатын сәндік печенье кескіштерін пайдаланып, қамырдан пішіндерді кесіп, пісіру парақтарына жіберіңіз. Сәл кішірек (диаметрі 1 1/2- 2 дюйм) сәндік печенье кескішті пайдаланып, печенье парақтарындағы печенье кескіштердің ортасын кесіңіз. Қажет болса, қамырдың ортасын тіс тазалағышпен алып тастаңыз. Қамырдың орталарын және қамырдың басқа қалдықтарын араластырыңыз; аздап ұнтақталған бетке қайта орап, кесу процедурасын қайталаңыз. (Қажет болса, жайып, кесіп болғаннан кейін, қамырдың кез келген кесілген ортасын пергаментпен қапталған бөлек пісіру парағына салыңыз.)
3Dotdash Meredith Food Studios
3Dotdash Meredith Food Studios
9Бірдей немесе ұқсас түсті кәмпиттерді орап, бөлек сыдырма қапшықтарға салыңыз. Қапшықтағы кәмпиттерді илектеу түйреуіштің көмегімен ұсақтап ұсақтаңыз (ұсақ ұнтақ етіп ұсақтамаңыз, малтатас өлшемді кесектер жасайды). Печенье кескіштердің әрбір бос ортасын шамамен 2/3 бөлігін ұсақталған кәмпит бөліктерімен толтырыңыз.
10Орталықтағы сөреде алдын ала қыздырылған пеште печенье дайын болғанша және кәмпиттер ерігенше пісіріңіз, 9-10 минут. (Пісіру кезінде қамырдың ортасын кесіп тастасаңыз, шамамен 8 минут пісіріңіз.) Шығарыңыз және пісіру парақтарында 10 минут суытыңыз. Пісіру процесін қалған пісіру парағымен қайталаңыз. Толық салқындату үшін торға аударыңыз, шамамен 15 минут.
11Сары майды қантпен тым ұзақ ұрмаңыз – тым көп ауа пісіру кезінде қамырдың таралуына ықпал етеді
12Сіз өзіңізге ұнайтын түрлі -түсті карамельдердің кез келгенін қолдана аласыз