Зімбір нанынан жасалған латте печеньелері
Қосылды: 05.03.2025 0
0
Дайындау уақыты160 минут

Өнімдер
3/4 кесе жұмсартылған тұздалмаған сары май
1/2 кесе тығыз оралған қою қоңыр қант
3/4 кесе ақ қант, бөлінген
1 өте үлкен жұмыртқа, бөлме температурасында
1/4 кесе тазартылмаған сірне
2 ас қасық плюс 1/2 шай қасық эспрессо, бөлінген
2 шай қасық ваниль сығындысы
2 шай қасық ұнтақталған имбирь
1 шай қасық ұнтақталған даршын
3/4 шай қасық тұз
1/4 шай қасық ұнтақталған мускат жаңғағы
1/4 шай қасық ұнтақталған қалампыр
1/4 шай қасық ұнтақталған бұрыш
2 кесе барлық мақсаттағы ұн
1 шай қасық ас содасы
Сипаттамасы Сүйікті мерекелік сусыннан шабыттанған бұл зімбір латте печеньелері шайнайтын, ащы және меласса мен дәмді эспрессоға толы. Оларды дайындауға өзіңізге біраз уақыт беріңіз, өйткені қамырды пісірер алдында бірнеше сағат бойы салқындату қажет.
Калориялылығы
144кКал
Ақуыздар
2Грамм
Майлар
6Грамм
Көмірсулар
21Грамм
Дайындау жөніндегі нұсқаулық
1Сары майды, қоңыр қантты және 1/2 кесе ақ қантты үлкен ыдыста жеңіл және жұмсақ болғанша араластырыңыз. Жұмыртқа, сірне, 2 ас қасық эспрессо ұнтағы, ваниль, имбирь, даршын, тұз, мускат жаңғағы, қалампыр және хош иісті бұрыш қосып, тегіс болғанша 2-3 минут шайқаңыз. 1 кесе ұн мен ас содасын қосып, араластырылғанша араластырыңыз. Қалған 1 кесе ұнды қосып, араластырылғанша араластырыңыз. Қамырды жауып, тоңазытқышқа кем дегенде 2 сағат немесе 48 сағатқа дейін қойыңыз.
2Пешті 350 градус Фаренгейтке (180 градус Цельсий) дейін алдын ала қыздырыңыз. Пергамент қағазымен 2 пісіру парағын сызыңыз.
3Қалған 1/4 кесе ақ қант пен 1/2 шай қасық жылдам пісіретін ұнтақты таяз ыдыста тегіс болғанша араластырыңыз.
4Печенье қамырын тоңазытқыштан алыңыз. 1 1/2 ас қасық қамырды алыңыз да, шарға айналдырыңыз. Қамырдың шарын тегіс болғанша эспрессо қантына айналдырыңыз. Дайындалған пісіру парағына салыңыз. Қалған қамырмен қайталаңыз, қамыр шарларын бір-бірінен шамамен 2 дюймге бөліңіз.
5Печеньелерді бір уақытта 1 науадан алдын ала қыздырылған пеште печенье үстіңгі жағы қызарғанша және печеньенің шеттері қатты болғанша пісіріңіз, 12-15 минут. Печеньелерді пісіру парағында кем дегенде 5 минут суытып, толық салқындату үшін сөреге қойыңыз