Тирамисумен бірге аққұба
Қосылды: 05.03.2025 0
0
Дайындау уақыты40 минут

Өнімдер
1/2 кесе тұздалмаған сары май, еріген
1/2 кесе тығыз оралған ашық қоңыр қант
1/4 кесе ақ қант
2 ас қасық эспрессо ұнтағы
1/2 шай қасық тұз
1 өте үлкен жұмыртқа, бөлме температурасында
2 шай қасық ваниль сығындысы
1 ас қасық кофе ликері
1 1/4 кесе барлық мақсаттағы ұн
1/2 шай қасық сода
Сипаттамасы Бұл қатпарлы тирамису шоколадты печеньелері шайнайтын эспрессо барын, маскарпоне глазурін және какао ұнтағын біріктіріп, тирамисуды еске түсіретін дәмді тағам жасайды.
Калориялылығы
220кКал
Ақуыздар
2Грамм
Майлар
13Грамм
Көмірсулар
24Грамм
Дайындау жөніндегі нұсқаулық
1Пешті 350 градус Фаренгейтке (180 градус Цельсий) дейін алдын ала қыздырыңыз. 8х8 дюймдік төртбұрышты табаны барлық жағынан шығып тұратындай пергамент қағазымен сызыңыз.
2Үлкен ыдыста еріген сары майды, қоңыр қантты, ақ қантты, эспрессо ұнтағын және тұзды тегіс болғанша араластырыңыз. Жұмыртқаны, 2 шай қасық ванильді және кофе ликерін қосып, қоспасы тегіс және сәл ағарғанша шайқаңыз, шамамен 1 минут. Ұн мен ас содасын араластырылғанша шайқаңыз. Қамырды дайындалған табаға құйып, біркелкі қабатқа жайыңыз.
3Алдын ала қыздырылған пеште блоктар табаның шетінен сәл алыстай бастағанша пісіріңіз, 20-дан 25 минутқа дейін. Тұмшапештен алыңыз да, барларды пісіру парағында толығымен суытыңыз.
4Глазурь үшін сары майды ыдысқа электр араластырғышпен тегіс болғанша кілегеймен жағыңыз. Қант ұнтағын, ванильді және тұзды қосып, тегіс болғанша шайқаңыз. Қалың кілегей қосыңыз; тағы 2 минут шайқаңыз. Маскарпоне қосып, тегіс болғанша төмен жылдамдықпен араластырыңыз.
5Аязды салқындатылған барларға біркелкі таратыңыз. Какао ұнтағын глазурьдің үстіне біркелкі себіңіз. Глазурьді орнату үшін барларды тоңазытқышта шамамен 30 минутқа қойыңыз. Барларды табадан алыңыз, 16 жолаққа кесіңіз және қызмет етіңіз