Кілегейлі ірімшік глазурі бар шырша пішінді қант печеньелері
Қосылды: 05.03.2025 0
0
Дайындау уақыты100 минут

Өнімдер
1 кесе тұздалмаған сары май, бөлме температурасында
3/4 кесе түйіршіктелген қант
1/2 кесе ашық қоңыр қант
1 үлкен жұмыртқа, бөлме температурасында
1 ас қасық ваниль сығындысы
3 кесе барлық мақсаттағы ұн
3/4 шай қасық сода
3/4 шай қасық қопсытқыш ұнтақ
1/2 шай қасық ұсақ теңіз тұзы
аяқтау үшін қажетінше қантпен ұнтақтаңыз немесе ұнтақтаңыз
Сипаттамасы Үшеуін жеуге болатын кезде неге бір мерекелік печенье жеу керек?
Калориялылығы
342кКал
Ақуыздар
3Грамм
Майлар
17Грамм
Көмірсулар
45Грамм
Дайындау жөніндегі нұсқаулық
1Пергамент қағазымен 4 пісіру парағын сызыңыз (ескертуді қараңыз).
2Сары майды, түйіршіктелген қантты және қоңыр қантты шпатель қондырмасы бар тұрақты араластырғыш ыдысында араластырыңыз. Жеңіл және жұмсақ болғанша шайқаңыз, 4-тен 5 минутқа дейін. Жұмыртқа мен ваниль сығындысын қосып, барлық ингредиенттерді жақсылап араластыру үшін ыдыстың бүйірлерін қырып, тегіс болғанша орташа жылдамдықпен араластырыңыз.
3Ұнды, ас содасын, қопсытқышты және тұзды қосып, тегіс болғанша төмен жылдамдықпен араластырыңыз. Тостағанды жақсылап сүртіңіз, содан кейін тегіс, біртекті қамыр пайда болғанша төмен жылдамдықпен қайтадан араластырыңыз.
4Қант ұнтағын немесе қант ұнтағын таяз табаққа салыңыз. Тұмшапешті 350 градус Фаренгейтке (175 градус Цельсий) дейін алдын ала қыздырыңыз, науаларды пештің үстіңгі және астыңғы үштен бір бөлігіне қойыңыз.
5Рождестволық шыршаларды жасау үшін сізге 3 түрлі өлшемдегі печенье қажет. Қамырды келесі өлшемдердің әрқайсысының 22 порциясына бөліңіз: 1 шай қасық, 2 шай қасық және 1 ас қасық және дайындалған пісіру парақтарына салыңыз. Қамырдың бірдей мөлшердегі бөліктерін бір пісіру парағына салыңыз да, печенье қамырының 1 ас қасық бөлігін 2 пісіру парағына бөліңіз.
6Қолдарыңызбен қамырдың әрбір порциясын шарға айналдырыңыз, содан кейін қамырдың шарларын қант ұнтағына немесе қант ұнтағына жақсылап жағыңыз. Печеньелерді пісіру парақтарына бір-бірінен кемінде 1 дюйм қашықтықта орналастырыңыз.
7Топтамамен жұмыс жасай отырып, пісіру парақтарын алдын ала қыздырылған пешке жіберіңіз. Печеньелердің ең шетінде ақшыл алтын қоңыр болғанша пісіріңіз, ең кішкентай печенье үшін 5-7 минут, орташа өлшемді печенье үшін 6-8 минут және ең үлкені үшін 7-9 минут. Печеньелерді абайлап сөреге қойып, толығымен суытыңыз.
8Кілегейлі ірімшік пен сары майды шпательмен жабдықталған стенд араластырғыш ыдысына араластырыңыз. Жеңіл және жұмсақ болғанша шайқаңыз, шамамен 3 минут. Тостағанды жақсылап тазалаңыз, содан кейін қант ұнтағын 3-4 қадаммен қосыңыз, жақсылап араластырыңыз және әр қосқаннан кейін ыдысты сүртіңіз. Ванильді, тұзды және қаймақты қосып, араластырылғанша орташа жылдамдықпен араластырыңыз. Миксерді тоқтатып, ыдысты жақсылап тазалаңыз, содан кейін бәрі біркелкі араласқанына көз жеткізу үшін қайтадан орташа жылдамдықпен араластырыңыз. Тағамдық бояғышты қосып, глазурь біркелкі түс алғанша араластырыңыз. Қаныққан түс үшін көбірек жасыл тағамдық бояуды қосыңыз.
9Құбыр қапшығының үстіне орташа жұлдызды пішінді (мысалы, Ateco 20, 21 немесе 22) немесе орташа дөңгелек пішінді (мысалы, Ateco 9, 10 немесе 11) сырғытыңыз. Аяздың бір бөлігін кондитерлік қапқа салыңыз, оны жартысынан артық толтыруға тырысыңыз.
10Печеньелерді үйінділерге жинау үшін, ең үлкен печеньелерді пергаментпен қапталған пісіру парағына салыңыз. Құбыр қапшығын тікелей әрбір печеньенің үстінен ұстаңыз және печеньенің бетін жабу үшін жеткілікті аязды жағыңыз, сыртқы жиегінде шамамен 1/2 дюймді ашық қалдырыңыз. Барлық ең үлкен печеньелермен қайталаңыз. Әрбір глазурленген үлкен печеньенің үстіне орташа өлшемді печеньелерді қойып, аздап басыңыз - глазурь енді сыртқы жиегіне әрең жетуі керек.
11Орташа өлшемді печеньелерді үлкен печеньелерді мұздатқандай мұздатып, сыртқы жиектерінде шамамен 1/2 дюймді ашық қалдырыңыз. Әрбір печенье дестесінің үстіне кішкене печеньелерді салыңыз, глазурь сыртқы жиектерге әрең жететіндей етіп аздап басыңыз.
12Ағаштың үстіңгі жағын жасау үшін әрбір печенье дестесінің үстіне кекстегі сияқты глазурьдің жоғары қабатын жағыңыз. Қапталған глазурьді шашыратқыштармен және/немесе көп мөлшерде қант ұнтағымен безендіріңіз.
13Ауа өткізбейтін контейнерде қызмет етуге дайын болғанша сақтаңыз - жиналғаннан кейін 5 күн ішінде ең дәмді болады.
14Егер сізде 4 пісіру парағы болмаса, печеньені партиямен пісіруге болады