Итальяндық Рикотта печенье барлары
Қосылды: 05.03.2025 0
0
Дайындау уақыты75 минут

Өнімдер
1/2 кесе жұмсартылған тұздалмаған сары май
3/4 кесе ақ қант
1/4 кесе тығыз оралған ашық қоңыр қант
1/2 шай қасық тұз
1/8 шай қасық ұнтақталған мускат жаңғағы
бөлме температурасында 2 өте үлкен жұмыртқа
8 унция толық сүтті рикотта ірімшігі, бөлме температурасында
1 шай қасық жаңа үгітілген лимон қабығы
2 шай қасық жаңа сығылған лимон шырыны
1 шай қасық ваниль сығындысы
1 1/4 кесе барлық мақсаттағы ұн
1/4 шай қасық сода
Сипаттамасы Бұл итальяндық рикотта печенье барларында сіз барлық дәмді, сондай -ақ рикотта печеньесінің таңғажайып жұмсақ, дәмді консистенциясын аласыз, бірақ бөлек печенье жасаудың еш қиындықсыз.
Калориялылығы
213кКал
Ақуыздар
4Грамм
Майлар
9Грамм
Көмірсулар
29Грамм
Дайындау жөніндегі нұсқаулық
1Пешті 350 градус Фаренгейтке (180 градус Цельсий) дейін алдын ала қыздырыңыз. 9х9 дюймдік төртбұрышты табаны пергамент қағазымен барлық жағынан шығып тұратындай етіп салыңыз да, пергаментті аздап майлаңыз.
2Печенье барлары үшін сары майды, ақ қантты, қоңыр қантты, тұзды және мускат жаңғағын ыдысқа электр араластырғышпен бірге жеңіл және жұмсақ болғанша, 2-ден 3 минутқа дейін араластырыңыз. Жұмыртқаны қосып, тағы 1 минут шайқаңыз. Рикоттаны, лимон қабығын, лимон шырынын және ванильді қосып, жақсылап араластырыңыз. Ұн мен ас содасын қосып, тегіс болғанша араластырыңыз. Қамырды дайындалған табаға аударып, біркелкі қабатқа жайыңыз.
3Алтын қоңырға дейін пісіріңіз, аздап тигізгенде блоктардың ортасы жай ғана қатып қалғандай болады, шамамен 30 минут. Тұмшапештен шығарып, толық суытыңыз.
4Глазурь үшін қант ұнтағын, еріген сары майды, лимон шырынын, ванильді, бір шымшым тұзды және 3 шай қасық сүтті тегіс болғанша араластырыңыз. Егер глазурь тым қалың болып шықса, жұмсақ консистенцияға жеткенше тағы бір шай қасық сүт қосыңыз. Глазурьді барлардың үстіне құйып, біркелкі қабатқа жағыңыз. Глазурьді қатайғанша қоспалармен себіңіз. 16 барға кесер алдында глазурьді қоюға рұқсат етіңіз. Орнатуды тездету үшін барларды тоңазытқышқа қоюға болады. Барларды тоңазытқышта сақтаңыз, бірақ қызмет көрсетер алдында бөлме температурасына дейін жеткізіңіз