Қуырылған күркетауық Терияки
Қосылды: 19.12.2024 0
0
Дайындау уақыты25 минут
Өнімдер
1/3 кесе соя соусы
1/4 кесе мирин
1/4 кесе саке
3 түйір сарымсақ, ет тартқышы арқылы ұсақталған
1 шай қасық үгітілген жаңа зімбір
2 ас қасық қоңыр қант
1 шай қасық жүгері крахмалы
2 шай қасық май
1 фунт ұнтақталған күркетауық
1 кішкене пияз, туралған
2 кесе мұздатылған көкөністер, қуырылған немесе дәміне қарай көбірек
2 1/2 кесе жасмин күріші, пісірілген
1 шай қасық қуырылған күнжіт тұқымы, немесе қажет болған жағдайда
1/4 кесе туралған жасыл пияз, немесе қажетінше
Сипаттамасы Терияки күркетауығына арналған жеңіл қуыру соусын дайындаудан бастаңыз, содан кейін мұздатылған көкөністер мен алдын ала қайнатылған күрішті қолданыңыз, осылайша кешкі ас тез арада дайын болады.
Калориялылығы
445кКал
Ақуыздар
28Грамм
Майлар
23Грамм
Көмірсулар
29Грамм
Дайындау жөніндегі нұсқаулық
1Кішкене ыдыста соя соусын, миринді, саке, сарымсақ, имбирь, қоңыр қант және жүгері крахмалын біріктіріңіз; бір жаққа қойыңыз.
2Табаны орташа жоғары отқа қойыңыз. Сары майды қосыңыз. Ұнтақталған күркетауықты қосыңыз. Күркетауық ыдырай бастағанға дейін 3-5 минут қызаруға рұқсат етіңіз және шпатламен сындырыңыз. Пиязды қосып, араластыра отырып, көкөністерді қуырыңыз. Бетін жауып, 3 минут пісіріңіз.
3Қақпақты шешіп, терияки соусын қосыңыз. Тұздық қалыңдағанша араластыра отырып, шамамен 3 минут пісіріңіз. Күрішке қасық салыңыз. Үстіне күнжіт тұқымын және майдалап туралған жасыл пиязды себіңіз.
4Бұл терияки удон кеспесімен де жақсы дайындалады. Пісірілген удон кеспесін 3 -қадамда тұздыққа тікелей қызғанша лақтырыңыз, шамамен 1 минут.Әрине, мұздатылған көкөністердің орнына жаңа піскен көкөністерді қолдануға болады.
5Жасмин күрішін қалай дайындау керектігі туралы білуіңіз керек нәрсенің бәрі осында