Брокколиден жасалған "Альфредо " пастасы
Қосылды: 19.12.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
4 унция фарфалле пастасы
2 кесе жаңа брокколи гүлдері
2 ас қасық тұздалмаған сары май
1/2 кесе қою қаймақ
3/4 кесе жаңа үгітілген пармезан ірімшігі (ескертуді қараңыз)
1/2 шай қасық ұсақталған сарымсақ
1 шымшым ұнтақталған мускат жаңғағы немесе дәміне қарай
дәміне қарай тұз және жаңа ұнтақталған қара бұрыш
гарнирге арналған жаңа ақжелкеннің бұтақтары (міндетті емес)
Сипаттамасы Бұл брокколи Альфредо макароны көбелек макароны деп те аталатын фарфаллемен өте әдемі дайындалады. Әрине, егер сіз қаласаңыз, феттуцинді қолдануға болады. Негізгі тағам ретінде ол 2 порцияға беріледі; гарнир ретінде, 4. Қаласаңыз, салат пен аздап нан қосыңыз. Біз оны грильдегі тауық етіне немесе асшаяндарға гарнир ретінде жақсы көреміз.
Калориялылығы
608кКал
Ақуыздар
20Грамм
Майлар
45Грамм
Көмірсулар
36Грамм
Дайындау жөніндегі нұсқаулық
1Аздап тұздалған суы бар үлкен кастрюльді қайнатыңыз. Фарфалле макарондарын қайнаған кезде пісіріңіз, кейде араластырыңыз, жұмсақ, бірақ дәмі қатты болғанша, шамамен 12 минут. Дуршлагқа тастаңыз; макароннан алынған суды кейінірек пайдалану үшін сақтаңыз.
2Брокколиді микротолқынды пешке арналған ыдысқа 1/4 кесе сумен бірге қосыңыз. Қақпақты жабыңыз және ашық жасыл қабық пайда болғанша жоғары температурада пісіріңіз, шамамен 4 минут. Суды төгіп тастаңыз; тұз себіңіз. Жылы ұстаңыз.
3Осы уақытта сары майды табада немесе қуырылған табада баяу отта ерітіңіз. Кремді қосып, қайнатыңыз, жиі араластырыңыз, 3-4 минут.
4Ірімшік ерігенше үздіксіз араластыра отырып, ірімшік пен сарымсақты қосыңыз. Мускат жаңғағын араластырыңыз және оттан алыңыз. тұздық тым қалың, резервтелген макарон суының біразын қосыңыз. Дәміне қарай тұз бен бұрыш қосыңыз.
5Қызмет көрсетер алдында қайнатылған макарон, қайнатылған брокколи мен тұздықты араластырыңыз. Қажет болса, жаңа ақжелкен бұтақтарымен безендіріңіз.
64 минут - нәзік дәмі бар ашық жасыл брокколиді дайындау үшін жеткілікті. Егер сіз нәзік брокколиді ұнатсаңыз, тағы 1-2 минут пісіріңіз.
7Бұл рецепт үшін жаңадан үгітілген пармезан жақсы жұмыс істейді. Дүкеннен сатып алынған үгітілген пармезанның құрамында көбінесе тегіс тұздыққа кедергі келтіруі мүмкін тоқырауға қарсы ингредиент бар