Сицилиялық баклажан капоната
Қосылды: 25.02.2025 0
0
Дайындау уақыты90 минут

Өнімдер
1 баклажан, аршылған және қалыңдығы ½ дюймдік текшелерге кесілген
дәміне қарай тұз
¼ кесе зәйтүн майы, бөлінген
1 кесе майдалап туралған балдыркөк
1 орташа пияз, майдалап туралған
1 түйір сарымсақ, ұсақталған
1 ½ кесе консервіленген қара өрік қызанақтары, аршылған және ұсақ туралған
12 шұңқырлы жасыл зәйтүн, ұсақ туралған
1 ½ ас қасық қабығы аршылған каперс
1 ас қасық томат пастасы
1 шай қасық жаңа ұнтақталған орегано
2 ас қасық қызыл шарап сірке суы
2 шай қасық ақ қант
1 шай қасық тұз
дәміне қарай ұнтақталған қара бұрыш
2 шай қасық туралған жаңа ақжелкен, немесе дәміне қарай
Сипаттамасы Капоната - сицилиялық баклажан тағамы немесе тәбет, оны ыстық немесе суық күйінде беруге болады. Қуырылған қытырлақ нанмен бірге дәмді!
Калориялылығы
54кКал
Ақуыздар
1Грамм
Майлар
4Грамм
Көмірсулар
5Грамм
Дайындау жөніндегі нұсқаулық
1Баклажандарды тұздап, тостағанның үстіне қойылған дуршлагқа тастаңыз. Оны шамамен 30 минутқа қалдырыңыз. Шайыңыз және құрғатыңыз.
22 ас қасық зәйтүн майын үлкен табада орташа отта қыздырыңыз. Балдыркөк қосыңыз; пісіріңіз, жиі араластырыңыз, жұмсарғанша, шамамен 3-4 минут. Пияз мен сарымсақты қосыңыз; пияз жұмсарғанша және сәл алтын түске айналғанша араластыра отырып, шамамен 4-5 минут пісіріңіз. Қоспаны саңылаулы қасықпен ыдысқа жіберіңіз.
3Қалған 2 ас қасық зәйтүн майын табада қыздырыңыз. Баклажандарды қосып, қызарғанша үнемі араластыра отырып, 5 минут пісіріңіз.
4Балдыркөк қоспасын, қызанақты, зәйтүнді, каперстерді, томат пастасын және орегано қосыңыз. Қайнатыңыз; отты ең төменгі деңгейге дейін азайтып, капоната қоюланғанша қақпағын жауып, шамамен 15 минут қайнатыңыз.
5Капонатаны сірке суымен, қантпен, тұзбен және қара бұрышпен дәмдеңіз. Қызмет көрсететін ыдысқа жіберіңіз және жасыл ақжелкенмен безендіріңіз