Лимоннан жасалған каперс қосылған макарон өнімдері
Қосылды: 19.12.2024 0
0
Дайындау уақыты25 минут
Өнімдер
1 фунт ротини макароны немесе кез келген басқа макарон
5 ас қасық тұздалмаған сары май
2 түйір сарымсақ, ет тартқышы арқылы ұсақталған
1 ас қасық барлық мақсаттағы ұн
1 шай қасық тауық сорпасының пастасы (мысалы, Бульоннан гөрі пісірілген тауыққа негізделген)
1 лимон, шырын қосылған
2 ас қасық майдалап туралған жаңа ақжелкен
3 ас қасық каперс
дәміне қарай тұз және жаңа ұнтақталған қара бұрыш
Сипаттамасы Лимоннан жасалған бұл дәмді макарон өнімдері керемет гарнир жасайды және құс етімен немесе ақ балықпен тамаша үйлеседі, бұл тағамға қарапайымдылық пен талғампаздық береді.
Калориялылығы
219кКал
Ақуыздар
5Грамм
Майлар
10Грамм
Көмірсулар
27Грамм
Дайындау жөніндегі нұсқаулық
1Үлкен кастрюльге аздап тұздалған су құйып, қайнатыңыз. Макаронды құйып, қайтадан қайнатыңыз. Макарондарды қақпағы жоқ, кейде араластыра отырып, жұмсақ, бірақ дәмі қатты болғанша 8-10 минут пісіріңіз. 1/2 кесе макарон суын резервке қойыңыз. Макаронды ағызып, бір жаққа қойыңыз.
2Табада 1 ас қасық сары майды орташа отта ерітіңіз. Сарымсақ қосыңыз; хош иісті болғанша қуырыңыз, шамамен 1 минут. Қалған сары майды қосып, ерітіңіз, содан кейін ұн себіңіз. Біріктірілгенге дейін импульс; шамамен 1 минут пісіріңіз.
3Тауық сорпасының негізін резервтелген макарон суымен шайқаңыз; табаға құйыңыз. Тегіс тұздық жасау үшін шайқаңыз. Дәміне қарай лимон шырынын бір уақытта 1 ас қасықтан шайқаңыз. Ақжелкен мен каперстерді араластырыңыз. Тұз және бұрыш себіңіз. Тұздық қоюланғанша баяу отта қайнатыңыз, шамамен 2 минут
4Тұздықты құрғатылған макаронмен араластырыңыз