Дубайлық шоколадты-жидекті ұсақ-түйек
Қосылды: 05.03.2025 0
0
Дайындау уақыты40 минут

Өнімдер
2 ас қасық сары май
1 кесе ұсақталған катаифи (үгітілген филло қамыры)
1 кесе пісте кремі немесе пісте майы
2 ас қасық тахини
2 кесе сүтті шоколад чипсы
1 ас қасық кокос майы, сонымен қатар қалауыңыз бойынша көбірек
2 литр құлпынай, сабағынан тазартылып, екіге бөлінеді
1 кесе таңқурай
1 кесе көкжидек
1 кесе қаражидек
Сипаттамасы Бұл дубайлық шоколад пен жидек торты үшін сүтті шоколад, пісте кремі мен пістенің дәмді комбинациясы қытырлақ катаифи - филло мен жидек қоспасына арналған ұсақталған қамырмен үйлеседі. Бұл десерт жай ғана керемет.
Калориялылығы
431кКал
Ақуыздар
9Грамм
Майлар
26Грамм
Көмірсулар
44Грамм
Дайындау жөніндегі нұсқаулық
1Сары майды табада орташа отта ерітіңіз. Катаифи қосып, қызарғанша жиі араластыра отырып, шамамен 10 минут пісіріңіз. Бір жаққа қойыңыз.
2Пісте кремі мен тахиниді ыдысқа тегіс болғанша шайқаңыз. Бір жаққа қойыңыз.
3Шоколад чиптерін орташа отта орнатылған қос қазандықтың ыдысына қосыңыз. Шоколад ерігенше және тегіс болғанша үнемі араластыра отырып пісіріңіз. Кокос майын қосып, отты өшіріңіз; жылы ұстаңыз.
4Шоколадты ұсақтап тұру үшін қызмет көрсетер алдында ұсақ-түйектерді қасықпен салыңыз. Ұсақ ыдысқа немесе орташа мөлшердегі ыдысқа еріген шоколадтың жартысын қосыңыз. Үстіне құлпынайдың жартысын, таңқурайдың жартысын, көкжидектің жартысын және қарақаттың жартысын салыңыз.
5Үстіне пісте кремі қоспасының жартысын салыңыз. Үстіне 3/4 кесе қуырылған катаифи себіңіз. Қалған жидектер мен қалған пісте кремін қосып, үстіне қалған шоколадты құйыңыз. Қалған катаифиге себіңіз де, дереу қызмет етіңіз