Француз жібек пирогының барлары
Қосылды: 05.03.2025 0
0
Дайындау уақыты300 минут

Өнімдер
1/3 кесе сары май, еріген
1/4 кесе ақ қант
1 1/4 кесе майдалап туралған шоколад немесе кәдімгі Грэм крекері (шамамен 9 парақ)
Сипаттамасы Бұл француз жібек пирогтары өте дәмді. Олар шоколадты қыртыстан тұрады, содан кейін кілегейлі ірімшіктің аздап иісі бар кілегеймен жабылған шоколадты мусс қабатынан тұрады. Сіз олармен қателесе алмайсыз!
Калориялылығы
405кКал
Ақуыздар
5Грамм
Майлар
31Грамм
Көмірсулар
28Грамм
Дайындау жөніндегі нұсқаулық
1Барлық ингредиенттерді жинаңыз.
2Пешті 375 градус Фаренгейтке (190 градус Цельсий) дейін алдын ала қыздырыңыз. 9х9 дюймдік пісірме табақты аздап майлаңыз.
3Қабық үшін ыдысқа еріген сары май мен 1/4 кесе ақ қантты араластырыңыз. Ұсақталған крекерді қосыңыз; жақсылап араластыру үшін араластырыңыз. Қоспаны дайындалған табаның түбіне басыңыз.
4Алдын ала қыздырылған пеште қыртысы пайда болғанша пісіріңіз, шамамен 8 минут. Сым тартпада толығымен суытыңыз.
5Толтырманы дайындаңыз. Шоколадты қайнаған суы бар үлкен кастрөлдің үстіне қойылған ыдысқа салыңыз (тостаған суға тиіп кетпеуі керек). Шоколад ерігенше жиі араластыра отырып пісіріңіз. Салқындату үшін бір жаққа қойыңыз.
6Осы уақытта жұмыртқаны, 3/4 кесе ақ қантты, қоңыр қантты, суды және тұзды кастрөлдің үстіне қойылған басқа ыдысқа араластырыңыз. Тостағанды қайнаған судың үстіне қойыңыз, судың ыдыстың түбіне тиіп кетпеуін қадағалаңыз. Қант ерігенше және жұмыртқа қоспасы 165 градус Фаренгейтке (74 градус Цельсий) жеткенше шпательмен үнемі араластыра отырып, 5-7 минут пісіріңіз.
7Тостағанды оттан алыңыз. Жұмыртқа қоспасын электр араластырғышпен жоғары жылдамдықпен жеңіл және жұмсақ болғанша, тостаған бөлме температурасына дейін суығанша, шамамен 8 минут шайқаңыз. Еріген шоколад пен 1 ас қасық ванильді қосыңыз; тегіс болғанша баяу отта шайқаңыз. Жылдамдықты орташа деңгейге дейін арттырыңыз және сары майды бір уақытта бірнеше бөлікке біркелкі болғанша баяу кілегейлендіріңіз. Қоспаны үлкен ыдысқа жіберіңіз.
8Кішкене ыдыста 1/2 кесе кілегейді электрлік араластырғышпен орташа жылдамдықпен қатты шыңдар пайда болғанша шайқаңыз. Кілегейді шоколад қоспасына тегіс болғанша ақырын араластырыңыз. Шоколад қоспасын салқындатылған торттың үстіне біркелкі таратып, тоңазытқышта шоколад қоспасы дерлік дайын болғанша салқындатыңыз, 20-30 минут.
9Осы уақытта толтыру үшін кілегейлі ірімшікті электрлік араластырғышпен орташа жылдамдықпен тегіс болғанша шайқаңыз. 3 ас қасық ақ қант, 1 шай қасық ваниль және бір шымшым тұз қосыңыз. Тегіс болғанша орташа-төмен жылдамдықпен шайқаңыз, қажет болған жағдайда бүйірлерін қырыңыз. 1 1/2 кесе кілегейді баяу төмен жылдамдықпен тегіс болғанша шайқаңыз. Жылдамдықты орташа деңгейге дейін арттырыңыз және қатты шыңдар пайда болғанша шайқаңыз, шамамен 2 минут
10Салманы шоколад салмасының үстіне үйіп, біркелкі қабатқа жайыңыз. Пішінді тоңазытқышқа қайтарыңыз және тоңазытқышта кем дегенде 4 сағатқа қойыңыз - қызмет көрсетер алдында түнде.
11Шоколадты бұйралармен немесе шашыратқыштармен бірге қызмет етіңіз.