Лимон сарымсақ майы қосылған ауа қуырғышқа арналған омар құйрықтары
Қосылды: 21.12.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
2 омар құйрығы (120 грамм)
4 ас қасық сары май
1 шай қасық лимон қабығы
1 түйір сарымсақ, үгітілген
дәміне қарай тұз және ұнтақталған қара бұрыш
1 шай қасық туралған жаңа ақжелкен
2 тілім лимон
Сипаттамасы Ауада қуырылған омар құйрықтары үйде екі адамға арналған дәмді тағамға айналады. Олар шырынды және етті болып шығады. Лимон-сарымсақ майы мен ақжелкенмен дәмді.
Калориялылығы
563кКал
Ақуыздар
35Грамм
Майлар
27Грамм
Көмірсулар
60Грамм
Дайындау жөніндегі нұсқаулық
1Барлық ингредиенттерді жинаңыз. Ауа қуырғышты 195 градус Цельсийге дейін алдын ала қыздырыңыз
2Көбелек лобстерінің құйрықтары, қатты беткі қабықшалар мен етті ортасынан ас үй қайшыларымен ұзынынан кесіңіз. Қабықтарды түбіне дейін кесіңіз, бірақ толығымен емес
3Құйрықтардың жартысын бір-бірінен итеріңіз. Құйрықтарды ауа қуырғыш себетіне омар етін бетін жоғары қаратып салыңыз.
4Сары майды кішкене кастрюльде орташа отта ерітіңіз. Лимон қабығы мен сарымсақты қосыңыз; сарымсақ хош иісті болғанша қыздырыңыз, шамамен 30 секунд.
52 ас қасық май қоспасын кішкене ыдысқа жіберіңіз; осымен омардың құйрығын тазалаңыз. Шикі омардың ластануын болдырмау үшін қалған сары майды тастаңыз. Омарды тұз бен бұрышпен дәмдеңіз.
6Алдын ала қыздырылған ауа қуырғышта омар еті мөлдір болмайынша пісіріңіз, 5-7 минут.
7Омар етінің үстіне табадан қалған сары майды қасықпен құйыңыз. Ақжелкенге себіңіз және лимон кесектерімен бірге қызмет етіңіз