Қоңыр сары май кремі бар пирог
Қосылды: 05.03.2025 0
0
Дайындау уақыты100 минут

Өнімдер
1 кесе сары май
1 кесе қант
1 стакан су
1 шай қасық лимон шырыны
1 (3 дюйм) даршын таяқшасы
1 (16 унция) қаптама мұздатылған филло қамыры, ерітілген
3/4 кесе толық сүт
2 үлкен жұмыртқа
1 шай қасық ваниль сығындысы
1/4 шай қасық тұз
Сипаттамасы Жақында әлеуметтік желіде филлоны ұнтақтау және оны пісірме табаққа салу процесі талқыланды. Бай, жаңғақ дәмі үшін қоңыр сары майды қостық.
Калориялылығы
201кКал
Ақуыздар
3Грамм
Майлар
11Грамм
Көмірсулар
23Грамм
Дайындау жөніндегі нұсқаулық
1Пешті 350 градус Фаренгейтке (175 градус Цельсий) дейін алдын ала қыздырыңыз. 9х13 дюймдік пісірме табақтың түбін пергамент қағазымен салыңыз.
2Қоңыр сары май үшін сары майды кішкене кастрюльде орташа отта ерітіп, қайнатыңыз, қызарғанша, хош иісті және қоңыр түсті бөліктермен көбіктенгенше 5-10 минут қайнатыңыз. Оттан алыңыз және ыстыққа жол бермейтін кішкене ыдысқа құйыңыз. Суытыңыз.
3Сиропты дайындау үшін қантты, суды, лимон шырынын және даршын таяқшасын кішкене кастрюльге араластырыңыз. Қантты еріту үшін араластыра отырып, қайнатыңыз. Қызуды ең төменгі деңгейге дейін азайтыңыз; аздап қоюланғанша қайнатыңыз, шамамен 10 минут. Суытыңыз.
4Осы уақытта филлоның 2 парағын бүктеңіз; қысқа ұшынан бастап, аккордеонды қалыңдығы шамамен 1 1/2 дюймдік бүктемелерді пайдаланып жолақтарға бүктеңіз. Бүктелген филелерді дайындалған табаның қысқа жиегі бойымен орналастырыңыз. (Жұмыс істеп тұрған кезде қалған филлоны таза, дымқыл ас үй сүлгімен жабыңыз.)
5Қалған филлоны қабаттастыруды және орауды қайталаңыз, жолақтарды табаға біркелкі таратыңыз. 10 минут пісіріңіз.
6Пештен алыңыз. Салқындатылған сары майды араластырыңыз, содан кейін филлоның үстіне тамызыңыз. Тағы 10 минут пісіріңіз.
7Осы уақытта сүтті, жұмыртқаны, ванильді және тұзды өлшеуіш шыныаяқта 2 стакан сұйықтыққа тегіс болғанша шайқаңыз. Жұмыртқа қоспасын филлоның үстіне біркелкі құйыңыз. 35-тен 40 минутқа дейін қызарғанша пісіріңіз.
8Сиропты жылы торттың үстіне құйыңыз (даршын таяқшасын тастаңыз). Сым тартпада 15 минутқа суытыңыз. 20 шаршыға кесіңіз. Жылы ұсыныңыз