Ашытқыдан жасалған тұшпара
Қосылды: 25.02.2025 0
0
Дайындау уақыты50 минут

Өнімдер
½ кесе сары май
½ кесе сүт
1 (0,25 унция) конверт белсенді құрғақ ашытқы
½ кесе су
3 жұмыртқа
½ кесе қант
1 шай қасық тұз
4 ½ кесе әмбебап ұн
1 қорап тауық сорпасы (32 унция)
Сипаттамасы Аузыңызда еритін үлпілдек консервілерден гөрі қалың, салмақты тұшпараны жақсы көретіндердің барлығына бұл рецепт СІЗГЕ арналған!! Оларды жасау өте оңай және дәмі әжеңіздің тұшпарасы есіңізде қалғандай болады! Олар сондай-ақ тауық еті мен тұшпара қосылған рецептте керемет.
Калориялылығы
598кКал
Ақуыздар
15Грамм
Майлар
19Грамм
Көмірсулар
91Грамм
Дайындау жөніндегі нұсқаулық
1Сүт пен майды кішкене кастрюльге салыңыз да, сары май ерігенше орташа отта қайнатыңыз. Оттан алыңыз және суытыңыз.
2Ашытқыны кішкене ыдысқа құйылған жылы суда ерітіңіз. Бір жаққа қойыңыз.
3Жұмыртқаны, қантты және тұзды үлкен ыдысқа біріктіріп, жақсылап араластырыңыз. Ұнды біртіндеп сүт-ашытқы қоспасымен алмастыра отырып қосыңыз. Қамырды шарға жинаңыз. Тостағанды майлықпен жауып, қамырды 20 минутқа қалдырыңыз.
4Тауық сорпасын үлкен кастрюльге құйыңыз. Сорпаны орташа жоғары температурада қайнатыңыз.
5Осы уақытта ұнды таза тақтаға немесе үстелдің үстіңгі жағына себіңіз. Қамырды тақтаға аударып, тегіс және атласты болғанша аздап илеңіз, шамамен 3 минут. Қамыр жабысқақ болса, аздап ұн қосыңыз. Қамырды қалыңдығы шамамен 1/2 дюймге жайыңыз. Сары май пышақпен қамырды ені 2 дюймдік жолақтарға кесіңіз де, жолақтарды қайнаған сорпаға батырыңыз. Тұшпара алдымен суға батады, содан кейін пісіргеннен кейін бетіне көтеріледі, шамамен 10 минут. Саңылаулы қасықпен тұшпараны сорпадан алыңыз да, табаққа салыңыз