Пармезан және басқа да дәмдеуіштер қосылған қатпарлы қамырдан жасалған дәмді орамдар
Қосылды: 19.12.2024 0
0
Дайындау уақыты90 минут
Өнімдер
1/2 (17,3 унция) қаптамадағы мұздатылған қатпарлы қамыр парақтары (1 парақ)
1 1/3 кесе үгітілген пармезан ірімшігі
2 ас қасық бауырсақ қоспасы және күнжіт дәмдеуіштері
1 үлкен жұмыртқа, аздап шайқалған
1 кішкене ас қасық әмбебап ұн
1/4 кесе кетчуп немесе батыру үшін қажетінше (міндетті емес)
3 ас қасық Дижон қышасы немесе батыру үшін қажет болған жағдайда (міндетті емес)
Сипаттамасы Кешкі асқа қытырлақ, дәмді наннан дәм татқыңыз келгенде немесе жеңіл тағамдар ретінде осы дәмді қатпарлы тоқаштарды пармезанмен және басқа да дәмдеуіштермен дайындаңыз. Суға батыру үшін аздап кетчуп немесе Дижон қыша қосыңыз.
Калориялылығы
264кКал
Ақуыздар
8Грамм
Майлар
15Грамм
Көмірсулар
23Грамм
Дайындау жөніндегі нұсқаулық
1Қатпарлы қамырды бөлме температурасында иілгіш болғанша, шамамен 1 сағат немесе қаптамадағы нұсқауларға сәйкес ерітіңіз.
2Пешті Цельсий бойынша 200 градусқа дейін қыздырыңыз. Пергамент қағазымен 12х18 дюймдік пісіру парағын сызыңыз.
3Пергамент қағазға ірімшік қоспасының 1/2 бөлігін және дәмдеуіш қоспасының 1/2 бөлігін қатпарлы қамыр парағымен бірдей мөлшерде себіңіз.
4Қамырдың бір жағын ұрылған жұмыртқамен сүртіңіз де, қамырды жұмыртқа жуылған жағын төмен қаратып дайындалған табаға салыңыз.
5Қамырға артық мөлшерін алу үшін илектеу түйреуішті аздап ұнтақтаңыз. Дәмдеуіштер мен ірімшікті науаның түбіне сығу үшін қамырды жайыңыз.
6Өткір пышақпен немесе қырғышпен қамырды ұзынынан 9 жолаққа, содан кейін көлденеңінен екіге бөліп, барлығы 18 жолақ жасаңыз.
7Қамыр жолақтарының үстіңгі жағын жуылған жұмыртқамен сүртіңіз, содан кейін қалған пармезан ірімшігі мен дәмдеуіш қоспасын себіңіз. Әр жолақтың ұштарын көтеріп, ақырын бұраңыз; жолақтарды пісіру парағына орналастырыңыз, олардың арасында бос орын қалдырыңыз.
8Алдын ала қыздырылған пештің ортасында қызарғанша пісіріңіз, шамамен 10 минут. Науаны пештен алыңыз да, қысқыштарды пайдаланып, әрбір шелпекті аударыңыз; тағы 5 минут пісіріңіз.
9Тұмшапештен алыңыз, сонда олар сөреде сәл салқындатылады. Нан таяқшалары ретінде немесе суға батыруға арналған кетчуп пен Дижон қыша қосылған тәбет ретінде жылы ұсыныңыз