Просекко шие сиропы қосылған шие торты
Қосылды: 05.03.2025 0
0
Дайындау уақыты80 минут

Өнімдер
1 1/2 кесе қантсыз шие шырыны
1/2 бөтелке Prosecco (750 мл)
1 1/4 кесе ақ қант, екіге бөлінген
1 үлкен жұмыртқа
1 (10 унция) қапшық мұздатылған bing қара тәтті шие, еріген, бөлінген
1 кесе барлық мақсаттағы ұн
1 шай қасық ас содасы
1 шай қасық тұз
1/2 шай қасық ваниль сығындысы
1 ас қасық еріген сары май
Сипаттамасы Просекко шие сиропы қосылған бұл шие торты - бұл менің анам көптеген мерекелерде дайындаған қарапайым торттың жаңартылған нұсқасы. Оның консервіленген шие қосылған дәмді нұсқасы, мүмкін, Ұлы Депрессия кезеңіне жатады. Мен мұздатылған қара тәтті Bing шие мен сиропты қолданамын, ол соншалықты дәмді, сіз оны бәріне құйғыңыз келеді.
Калориялылығы
242кКал
Ақуыздар
3Грамм
Майлар
2Грамм
Көмірсулар
48Грамм
Дайындау жөніндегі нұсқаулық
1Сиропты дайындау үшін шие шырынын, просекко мен қантты кастрюльге салып, орташа отта қайнатыңыз. Қызуды азайтыңыз және сироп қоюланғанша және кем дегенде жартысына, шамамен 40 минутқа дейін азайғанша жоғары температурада пісіріңіз. Тортқа 1 кесе шие бөліңіз; қалған шиені сиропқа араластырыңыз; суытыңыз. Сиропты бірнеше күн бұрын дайындауға болады.
2Пешті 350 градус Фаренгейтке (180 градус Цельсий) дейін алдын ала қыздырыңыз. Пергаментті 9х9 дюймдік төртбұрышты пісірме табаққа салыңыз.
3Ыдысқа қант пен жұмыртқаны араластырыңыз. Қалған 1 кесе шиені араластырыңыз. Ұнды, ас содасын, тұзды, ванилинді және сары майды қосып, ұн кеткенше араластырыңыз. Дайындалған пісірме табаққа салыңыз.
4Алдын ала қыздырылған пеште ортасына салынған тіс тазалағыш таза шыққанша пісіріңіз, 30-дан 40 минутқа дейін. Торт қабаты ортасына оралады; бұл күтілуде. Сым тартпада бөлме температурасына дейін салқындатыңыз.
5Тортты төртбұрыштап турап, әр порцияға шие сиропын молынан құйыңыз. Торт пен сиропты жылы немесе бөлме температурасында берген дұрыс