"Шавуот " ірімшік торты
Қосылды: 05.03.2025 0
0
Дайындау уақыты700 минут

Өнімдер
10 Грэм крекері
½ кесе жаңғақ кесектері
¼ кесе қант ұнтағы
1 ½ шай қасық ұнтақталған даршын
¼ шай қасық ұнтақталған мускат жаңғағы
1 шымшым тұз
2 ас қасық тұздалмаған сары май, еріген
Сипаттамасы Бұл еврейлердің Шавуот мейрамында, сүт өнімдерін көп тұтынатын кезде жасауға болатын дәмді ірімшік торты. Үстіне сүйікті көкжидек, құлпынай немесе басқа қоспаларды салыңыз. Немесе қоспасыз көріңіз. Бұл дәмді ірімшік торты!
Калориялылығы
655кКал
Ақуыздар
13Грамм
Майлар
46Грамм
Көмірсулар
50Грамм
Дайындау жөніндегі нұсқаулық
1Пешті 325 градус Фаренгейтке (165 градус Цельсий) дейін алдын ала қыздырыңыз. 9 дюймдік серіппелі табаның түбін пергамент қағазымен сызыңыз және табаны негіздің айналасына жабыңыз (пергамент қағазы шеттерінен шығып тұруы керек). Табаның бүйірлерін майлаңыз, бірақ пергамент қағазын емес.
2Грэм крекерін, қант ұнтағын, грек жаңғағын, даршын, мускат жаңғағын және тұзды тағамдық процессорда қоспасы ұсақталғанша, шамамен 30 секунд өңдеңіз. Ерітілген сары майды үгінділердің үстіне құйып, 10 секунд бойы шайқауды жалғастырыңыз. Шпательді пайдаланып, үгінділерді процессордың бүйірлеріне басып, үгінділер біркелкі қарайғанша тағы 10 секундтай шайқауды жалғастырыңыз. Қоспаны табаның түбіне біркелкі таратыңыз.
3Тағамдық процессорды тазалаңыз және құрғатыңыз. Кілегейлі ірімшікті кесектерге бөліп, тағамдық процессорға салыңыз. Жұмыртқа, қант, қаймақ, разрыхлитель, тәттілендірілген қоюландырылған сүт, ұн және ваниль сығындысын қосыңыз. Тегіс болғанша қысқа 1 секундтық импульстармен шайқаңыз. Бұл шамамен 15 секундты алуы керек; қажет болса, шеттерін тазалаңыз, бірақ қатты араластырмаңыз.
4Суды қайнатыңыз. Су қызып жатқанда, ірімшік тортының салмасын дайындалған серіппелі табаға ақырын құйыңыз. Бетін шпательмен тегістеңіз. Көкөністерді кесуге арналған пышақтың ұшымен үлкен көпіршіктерді сығыңыз.
5Пештің түбіне үлкен пісірме табақты қойыңыз; қайнаған суға құйыңыз. Ірімшік тортын пештің ортаңғы сөресіне, суы бар табаның үстіне қойыңыз.
6Алдын ала қыздырылған пеште 1 сағат бойы пісіріңіз. Қуыруға арналған табаны алыңыз, пешті жабыңыз, отты өшіріңіз және ірімшік тортын пеште 1-2 сағатқа қалдырыңыз.
7Ірімшік тортын пештен алыңыз; бөлме температурасына дейін суытыңыз.
8Ірімшік тортын тоңазытқышта сақтаңыз және қызмет көрсетер алдында түнде салқындатыңыз.