Белиз стиліндегі тауық етінен жасалған бұқтырылған ет
Қосылды: 25.02.2025 0
0
Дайындау уақыты145 минут

Өнімдер
3 ас қасық зәйтүн майы
2 фунт сүйексіз, терісі жоқ тауықтың төс етінің жартысы
дәміне қарай тұз
6 кесе тауық сорпасы
1 бас жасыл қырыққабат, ұсақталған
1 үлкен пияз, туралған
1 кесе туралған сәбіз
1 жасыл болгар бұрышы, туралған
2 балдыркөк сабағы, туралған
1 банка томат соусы (6,5 унция)
½ кесе туралған кинза
шырындармен дәмделген 2 лайм
4 түйір сарымсақ, ет тартқышы арқылы ұсақталған
1 шымшым ыстық соус (мысалы, Мари Шарптың белиздік хабанеро соусы) немесе дәміне қарай
дәміне қарай тұз және ұнтақталған қара бұрыш
Сипаттамасы Мен бұл тауық бұқтырмасын жасауды бір жылдай Белизден келген жігітпен кездесіп жүргенімде үйрендім. Ол көптен бері тірі емес, бірақ мен оның бұқтырмасын әлі күнге дейін дайындап жатырмын, мен оны жақсы көремін! Бұл өте пайдалы тағам, бірақ әк пен ыстық тұздық оны өте дәмді етеді. Жүгері немесе ұн шелпектерімен бірге ұсыныңыз. Әркім оны өз қалауы бойынша көбірек ыстық соуспен дәмдеуді қалауы мүмкін.
Калориялылығы
237кКал
Ақуыздар
27Грамм
Майлар
8Грамм
Көмірсулар
16Грамм
Дайындау жөніндегі нұсқаулық
1Зәйтүн майын үлкен голландиялық пеште орташа отта қыздырыңыз. Тауықты тұзбен дәмдеңіз. Тауықты қыздырылған майға қызарғанша қуырыңыз, әр жағынан шамамен 5 минут.
2Қуыруға арналған табада тауық еті, қырыққабат, пияз, сәбіз, жасыл болгар бұрышы, балдыркөк, томат тұздығы, кинза, лайм шырыны, сарымсақ, ыстық тұздық, тұз және ұнтақталған қара бұрышты араластырыңыз. Қайнатыңыз, қажет болған жағдайда көбірек су құйыңыз, бұқтырылған тағам қалыңдағанша, шамамен 2 сағат
3Бұқтырманы табақтарға салыңыз да, әрқайсысына тауықтың бір бөлігін салыңыз