Қытай стиліндегі көкөністер мен асшаяндар қосылған дәмді күріш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақытыминут 1 минут
Өнімдер 1 кесе күріш, 2 үстел. жержаңғақ майының қасықтары (жержаңғақ майы) 4 жұмыртқа, оңай ұрылады, 1 шай қасық күнжіт майы (күнжіт майы), 1 орташа (150 г) пияз, туралған, 2 түйір сарымсақ, ұсақталған, 1 үстел. бір қасық жаңа үгітілген имбирь (имбирь), 3 (1-ден бастаған дұрыс) ыстық қызыл бұрыштың кішкене түйіршіктері, тілімдері, 1 шай қасық "Sambal oelek" пастасы (бұл ұнтақталған қызыл капсикум мен болгар бұрышынан жасалған өте тұзды және өте ащы паста. бұрыш - аздап өзіңіз жасай аласыз), 200 г дайын аршылған асшаян, 3/4 кесе (90 г) балмұздақ жасыл бұршақ, 3/4 кесе (90 г) мұздатылған жүгері дәндері, 160 г қуырылған (немесе кез келген дайын шошқа еті), майдалап туралған, 1 үстел б. қасық соя соусы, 1 ас қасық. бір қасық устрица соусы (oyster sauce), 1 шай қасық "5 қытай дәмдеуіштері" ұнтағы (five spice powder), 1.5 кесе (120 г) бұршақ өскіндері (bean sprouts).
Сипаттамасы 1. Күрішті өте жақсы жуыңыз, 1,3 литр суды (5 жарым стакан су) қайнатыңыз, күрішті құйыңыз, 12 минут бойы жабық күйде пісіріңіз (немесе күріш жұмсақ болғанша), суды төгіп тастаңыз. Күрішті пісіру парағына біркелкі қабатқа жайыңыз, майлықпен жабыңыз, тоңазытқышта түні бойы қалдырыңыз. 2. 1 шайды қыздырыңыз. жержаңғақ майының қасықшасын қазанға немесе үлкен табаға салыңыз (ең дұрысы қытайлық вок), ұрылған жұмыртқаның жартысын қосыңыз, табаны шайқаңыз, сонда жұмыртқа түбінде жұқа омлет түзеді, дайын күйге келтіріңіз, алыңыз, салқындатыңыз. Омлетті орамға айналдырыңыз, шұжық тәрізді жұқа сақиналарға кесіңіз. 1 шай қасықтан бастап қайталаңыз. қалған жержаңғақ майы мен қалған жұмыртқаны қасықпен салыңыз. (біздің тәжірибеміз көрсеткендей, жұқа омлет жұмыртқаның жартысынан емес, төрттен бір бөлігінен алынады - сондықтан омлетті төрт қадаммен жасаған дұрыс). 3. Қалған жержаңғақ майын қазанға қыздырыңыз, күнжіт майын, пиязды, сарымсақты, зімбірді, қызыл бұрышты қосыңыз (мұқият - сұрыптамаңыз!) және "Sambal oelek" пастасын пияз жұмсақ болғанша қуырыңыз. Асшаяндарды, жасыл пиязды, жүгері мен шошқа етін қосыңыз, бірге 1 минут қуырыңыз. 4. Күріш, тұздықтар, дәмдеуіштер ұнтағы мен бұршақ өскіндерін қосыңыз, жақсылап қызғанша қуырыңыз. Омлет қосыңыз, ақырын және ақырын араластырыңыз.