Тұтас күріштен жасалған кастрюль
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты25 минут
Өнімдер 1 кесе тұтас күріш. 3 кесе су 2 орташа майдалап туралған пияз 100 г. аршылған күнбағыс дәндері 50 г. күнжіт қоңыр дәндері (сумсума) 50 г. туралған пекандар 50 г. жұмсақ май 2 ас қасық. л. соя соусы 2 жұмыртқа майлау үшін май.
Сипаттамасы Күрішті сумен толтырып, суды ағызу үшін бір сағатқа қоямыз, күрішті жуып, кастрюльге жібереміз. Суды қосыңыз және қайнатыңыз. Қақпақпен жабыңыз және орташа отта 25 минут пісіріңіз. Тұқымдарды шайыңыз және сүзіңіз, күрішке қосыңыз және қақпақсыз тағы 15 минут қайнатыңыз. Пешті орташа температураға дейін қыздырыңыз Күрішті оттан алыңыз, сәл суытып, үлкен ыдысқа салыңыз. Пекандарды, сары майды және соя соусын қосыңыз. Жұмыртқаны қосып, тегіс болғанша шайқаңыз. Пісіру парағын майлап, оған қоспаны салып, бетін тегістейтін қасықпен аздап басыңыз. 35 минут немесе дайын болғанға дейін пісіріңіз. Қызмет көрсетер алдында салқындатыңыз. ұзынша алюминий таба 18 Х 10 см