Кокос жаңғағы қосылған күріш (нарял чавал)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер 2 кесе (350 г) басмати немесе басқа жақсы сапалы ұзын немесе орташа дәнді күріш, 3 1/2 кесе (825 мл) су, 1 кесе (200 г) қант, 1/2 шай қасық. ұнтақталған кардамон тұқымдары, 2 1/4 кесе (150 г) үгітілген, аздап қуырылған кокос жаңғағы, 1/2 кесе (50 г) қуырылған пісте немесе кешью жаңғағы, 1/3 кесе (50 г) мейіз, 1 ас қасық сары май.
Сипаттамасы Күрішті суға 1 сағат салып қойыңыз, содан кейін оны ағызыңыз. Орташа рамалық кастрюльде суды қант пен кардамонмен қайнатыңыз. Күрішті қайнаған суға салып, қайнатыңыз. 2-3 минуттан кейін отты ең төменгі деңгейге дейін азайтып, қақпақты мықтап жауып, 10 минут қайнатыңыз. Содан кейін қақпақты сәл ашып, қалған компоненттерді тез қосыңыз. Тендерге дейін тағы 10 минут пісіріңіз. Осыдан кейін, қақпақты алыңыз да, күрішті баяу отта тағы 2-3 минут ұстаңыз, сонда артық ылғал буланып кетеді. Күрішті ақырын араластырыңыз. Сіңдіру уақыты - 1 сағат Пісіру уақыты 30 минут.