Кептірілген өрікпен бұқтырылған бұлан еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер бұлан еті 1 кг, сорпа 1 стақан, өсімдік майы 1/2 кесе, пияз 2-3, сәбіз 3-4, кептірілген өрік 1/2 кесе, томат пюресі (немесе 2 -4 жаңа піскен қызанақ) 1 ас қасық, ұн 1 ас қасық, дәміне қарай тұз, бұрыш, ақжелкен шөптер.
Сипаттамасы Бұлан етінің етін саусақ тәрізді қалыңдығы 100-150 г салмағы бар жалпақ кесектерге кесіңіз. Әрбір бөлікті ағаш балғамен, тұзбен, бұрышпен шайқаңыз. Қалың түбі бар кастрюльде өсімдік майын (жақсырақ зәйтүн майы) қыздырып, ондағы ет кесектерін қыртысы пайда болғанша қуырыңыз (2-3 минут). Қуырылған кесектерді ыдысқа салыңыз. Туралған пиязды сол майға қуырыңыз. Пиязды кастрюльден алыңыз, оған ірі үккіште үгітілген сәбізді салыңыз, етті, пиязды сәбізге салыңыз, үстіне бір стақан сорпа құйып, қақпақпен 1,5-2 сағат қайнатыңыз.Ет дайын болғанға дейін 15-20 минут бұрын жуылған кептірілген өрік, томат пастасы, дәмдеуіштер, маймен құтқарылған ұн, сорпамен сұйылтылған. Дайын етті табаққа салыңыз да, көкөністер мен кептірілген өрік қосылған тұздықты құйыңыз, шөптерге себіңіз. Кептірілген өрікті Антонов алмасымен алмастыруға болады, бұланның орнына басқа жабайы тұяқты жануарлардың етін пайдалануға болады.