Ильинский әдісімен пісірілген картоп
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты35 минут
Өнімдер 1 кг. картоп, 50 г. май немесе маргарин, 30 г. ірімшік, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Қаймақ тұздығы үшін - 500 г. қаймақ, 2 ас қасық. ас қасық май, 2 ас қасық. дәміне қарай қасық ұн, тұз және бұрыш. Картопты тазалап, тұзды суға қайнатыңыз. Содан кейін суды ағызып, картопты құрғатып, сары маймен немесе маргаринмен майланған табаға салыңыз, қаймақ тұздығын құйыңыз, үгітілген ірімшік себіңіз, маймен себіңіз және пеште пісіріңіз. Тұздық. Ұнды аздап қуырыңыз (майсыз), салқындатыңыз, содан кейін маймен араластырыңыз. Қаймақты баяу отта қайнатыңыз, ұнға құйыңыз, араластырыңыз, тұз, бұрыш қосыңыз және 35 минут қайнатыңыз. Егер кесектер пайда болса, тұздықты сүзіп алу керек.