Саңырауқұлақтармен толтырылған картоп әжесі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 120 г саңырауқұлақтар, 2 ас қасық. сары май қасықтары, 2 пияз.
Сипаттамасы (тағамдар: Беларусь) 10 картоп түйнегі, 1 ас қасық. бидай ұны қасық, 2 ас қасық. май қасық, 4 ас қасық. қаймақ қасық, тұз. Тартылған ет үшін: Шикі картопты ұсақ үккіштен өткізіп, ұнмен араластырады, тұздайды. Тазартылған саңырауқұлақтар күйдіріледі, жуылады, қайнатылады және еріген сары майға пиязбен қуырылады. Маймен майланған табаға картоп массасының жартысын, сосын тартылған саңырауқұлақтарды, үстіне қалған картопты жайып, пешке пісіруге қояды. 5-10 минуттан кейін картоп әжесінің беті қаймақпен майланып, алтын қоңыр қабық пайда болады және дайын болғанға дейін пісіріледі. Сары май немесе қаймақ қосылған тағамға қызмет етіңіз.