Бұршақ қосылған картоп пирогтары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қамыр үшін: картоп - 1 кг, ұн - 1 -2 ас қасық. қасықтар, жұмыртқа, тұз, сода. Тартылған ет үшін: бұршақ - 1 ас қасық., пияз - 2 дана., сарымсақ - 4-5 түйір, тұз, ұнтақталған қара бұрыш. Сары май, тоң май. Үстелге ұсыну үшін: қаймақпен немесе қаймақпен езілген қаймақ немесе сүзбе. Дайындау әдісі: бұршақты суық суға салып қойыңыз. Қайнату үшін. Ірі картоп түйнектерін аршып, ұсақ үккіштен өткізіңіз. Суды ағызыңыз, массаны сығыңыз. Ұн, жұмыртқа, пышақтың ұшына сода, дәміне қарай тұз қосыңыз. Араластыру. Пісірілген бұршақты жақсылап езіңіз. Пиязды майға салып, бұршақпен араластырыңыз, дәміне қарай ұсақталған сарымсақ, тұз және бұрыш қосыңыз. Картоп қамырынан пирожныйлар жасаңыз, ортасына салманы салыңыз. Майланған пісіру парағында пісіріңіз. Қызарған кезде пештен алыңыз, эмальданған табаға салыңыз, сақталған пияздың үстіне құйыңыз, қақпақпен жабыңыз және ыстық емес пешке (немесе пешке) 5-10 минутқа қойыңыз. Үстелге қаймақпен бірге ыстық күйінде қызмет етіңіз,