Тартылған мяс жасалған ет тұздығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы ------------------- Пиязды ұсақтап турап, қызарғанша қуырыңыз. Фарштың қаптамасын (еріген) пиязға қосыңыз. Қуырыңыз, бір үлкен котлетті алмас үшін тартылған етті үнемі шайқаңыз. Егер саңырауқұлақтар болса, оларды ұсақтап турап, қосыңыз. Тұз, бұрыш себіңіз. Әрі қарай, қиялдың кең ауқымы ашылады. Ұсақталған (немесе үгітілген) сәбізді, қызанақты, болгар бұрышын - кез келген нәрсені қосуға болады. Көкөніс қоспасын қолдану өте ыңғайлы. Шырын қалай қайнатылады - бір ас қасық ұн қосып, ұн қуырылғанша араластырыңыз. Барлығын сорпамен толтырыңыз (текшелер де жұмыс істейді), томат пастасын қосып, жақсылап араластырыңыз. Бұрыш бұршағын, лавр жапырағын салыңыз. Дәмділік үшін майдалап туралған сарымсақты қосуға болады. Барлық жасыл түстерді (егер бар болса) майдалап тураңыз да, табаға салыңыз. Қақпақты жабыңыз, отты толығымен азайтыңыз. Тұндыруға рұқсат етіңіз. Қаймақ тұздығымен жасауға болады. Ол үшін ұн қуырылғаннан кейін аздап сорпа қосып, үстіне бір стақан қаймақ құйыңыз. Бұл қалың ет соусының бір түрі болуы керек. Кез келген гарнирмен өте дәмді, бірақ картоп котлеттерімен ерекше көрінеді. Қалың картоп пюресінен пирожныйлар жасап, қуырыңыз. Бөлшектерге бөліңіз, тартылған ет құйыңыз. фарш - 500 г. пияз - 1-2 дана. саңырауқұлақтар - 1-2 уыс көкөністер - дәміне қарай ұн - 1 ас қасық. л. қызанақ-макарон - 2 ас қасық. л. сорпа - 1 кесе бұрыш - 4-5 бұршақ лавр жапырағы - 1-2 дана. сарымсақ - дәміне қарай жасыл - дәміне қарай