Қаймақ пен тұздалған қияр қосылған ақ бұршақ сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ақ бұршақ - 2 кесе, су - 2 л, тұздалған қияр - 6 дана, су - 0,5 л, ұн - 3 шай қасық, май - 6 ас қасық. қасықтар, қаймақ - 1 стакан, ақжелкен, аскөк, тұз. Алдын ала суланған бұршақты сол суға қайнатыңыз. Содан кейін електен сүртіңіз. Қиярды қабығынан аршып, турап, суға қайнатыңыз. Ұнды сары маймен қызартып, қиярды қайнатпаға салыңыз, сол жерге қайнатпасы бар бұршақты құйыңыз. Сорпаны сары май мен қаймақпен дәмдеңіз, қайнатыңыз. Қызмет көрсету кезінде үстелге майдалап туралған көк қосыңыз.