Картоптан жасалған құймақ (тағамдар: беларуссиялық)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Құймақтарға арналған саңырауқұлақтардан жасалған фарш осылай дайындалады. Кептірілген саңырауқұлақтарды сұрыптайды, жақсылап жуады және суық суға 3-4 сағат салып қояды. Ісінген саңырауқұлақтар қайтадан жуылады және 1-1,5 сағат ішінде ісінген суда қайнатылады.Пісірілген саңырауқұлақтар сорпадан шығарылады, жуылады және майдалап туралады. Қуырылған пиязды, саңырауқұлақ сорпасын фаршты шырынды ету үшін қосып, араластырыңыз.
Сипаттамасы 12 картоп түйнегі, 2 ас қасық. ас қасық бидай ұны, 1-5 ас қасық. өсімдік майының қасықтары, 1 жұмыртқа, 80 г бекон, ұнтақталған қара бұрыш, тұз. Саңырауқұлақтарды толтыру үшін: 30 г кептірілген саңырауқұлақтар, 1 ас қасық. май қасық, 2 пияз, 1/4 кесе саңырауқұлақ сорпасы, тұз. Тартылған ет үшін: 400 г шошқа еті, 2 пияз, 1 ас қасық. еріген сары май қасық, ұнтақталған қара бұрыш, тұз. Тартылған балық үшін: 250 г балық филесі, 15 г кептірілген саңырауқұлақтар, 2 пияз, 1 жұмыртқа, еріген сары май, ұнтақталған қара бұрыш, тұз. Жұмыртқаны толтыру үшін: 4 жұмыртқа, 1 пияз, 1 ас қасық. еріген сары май қасық, тұз. Үгітілген шикі картопты сығып, ұн, тұз, бұрыш, жұмыртқа қосып, бәрін араластырады. Алынған массаны қасықпен пирожныйлар түрінде қатты қыздырылған табаға жайып, екі жағынан қызарғанша қызарғанша қуырады. Шырылдаған дайын құймақтарға қызмет етіңіз. Картоптан жасалған құймақтарды саңырауқұлақтармен, жұмыртқамен, балықпен немесе етпен толтыруға болады. Бұл жағдайда дайындалған картоп массасы пирожныйлар түрінде кесіліп, қатты қыздырылған табаға жайылады, әрқайсысына тартылған ет салынады, үстіне картоп массасымен жабылады және қызарғанша екі жағынан қуырылады. Саңырауқұлақтармен толтырылған құймақтарды қаймақпен, ал балықпен немесе етпен толтырылған құймақтарды еріген сары маймен құйып, пешке қысқа уақытқа қояды. Бөртпелер мен ұсақталған сарымсақ қосылған құймақтарға қызмет етіңіз. Құймаққа арналған тартылған ет осылай дайындалады. Шошқа етінің целлюлозасы ет тартқыштан өткізіледі, қуырылған пияз, тұз, бұрыш қосылады және бәрі араластырылады. Картоптан жасалған құймаққа арналған тартылған балық осылай дайындалады. Балық филесі ет тартқыштан өткізіліп, қуырылады. Пияз ұсақталып, өткізіледі. Пісірілген саңырауқұлақтар майдалап туралып, қуырылады. Барлығы туралған қатты пісірілген жұмыртқа, тұз, бұрыш қосып араластырылады. Құймаққа арналған жұмыртқа салмасы осылай дайындалады. Жұмыртқаларды қатты қайнатады, қабығын аршып, ұсақтап турайды, қуырылған пиязбен араластырады, тұздайды.