Картоп, пияз және саңырауқұлақ қосылған пирогтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Майсыз ашытқы қамырын илеңіз: ашытқыны, тұзды және қантты аздап жылы суға сұйылтыңыз, қалған судан және ұннан қамыр илеңіз, еріген ашытқыны қосып, жақсылап илеңіз, соңында өсімдік майын құйыңыз. Пластмассамен жабыңыз және ашыту үшін жылы жерге қойыңыз. Жылытуды екі рет жасаңыз. Үстелді (клеенканы) өсімдік майымен майлап, қамырды 40 грамм бөліктерге бөліңіз. Жақындауға рұқсат етіңіз және оларды қолыңызбен торттарға тегістеңіз. Әрқайсысының ортасына фаршты салыңыз да, шымшыңыз. Өсімдік майымен майланған пісірме табаққа, тігісін төмен қаратып, 10-15 минутқа қалдырыңыз. Үстін қою шаймен майлап, дайын болғанға дейін 180С температурада пісіріңіз. Піскен кезде үстіңгі қыртысты жұмсақ ету үшін оны өсімдік майымен майлаңыз.
Сипаттамасы Қамыр үшін: 500 г ұн, 1 стакан жылы су, 25 г сығылған немесе 1 шай қасық құрғақ ашытқы, 0,5 кесе өсімдік майы, жарты шай қасық тұз, 1 ас қасық түйіршіктелген қант. Толтыру үшін: 3 ірі картоп, 2 бас пияз, 5-6 кептірілген саңырауқұлақ (жақсырақ ақ), 2 ас қасық өсімдік майы, тұз және бұрыш - дәміне қарай. Торттарды пісірер алдында майлау үшін - 2 ас қасық қою шай, пісіргеннен кейін - 1 ас қасық өсімдік майы. Салманы дайындау: пиязды майдалап турап, өсімдік майына жұмсақ болғанша қуырыңыз. Пісірілген кептірілген саңырауқұлақтарды ұсақтап турап, пиязбен араластырыңыз. Қайнатылған картоп пен саңырауқұлақ сорпасынан қою пюре дайындаңыз. Оны пияз және саңырауқұлақтармен біріктіріңіз. Өз қалауыңыз бойынша тұз бен бұрыш себіңіз.