"Тәтті жанартау" пиццасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты4 минут
Өнімдер Қант пен ашытқыны жылы суға ерітіп, 5 минутқа қалдырыңыз. Ұнды (себуге 2 ас қасық қалдырыңыз), май мен тұзды қосыңыз. Қамырды қолыңызбен қатты илеңіз, ол тығыз болуы керек. Оны екіге бөліп, шарлар жасаңыз. Көлемі екі есе ұлғайғанша 2 сағат бойы тұруға қалдырыңыз. Қамырдың әрбір түйірін екіге бөлеміз, сосын қолмен илеп, диаметрі 12-14 см болатын пирожныйлар жасаймыз.
Сипаттамасы Қамырға арналған (4 шағын пицца үшін): 1 ас қасық түйіршіктелген қант, 1 пакет құрғақ ашытқы, 1 стакан жылы су, 3 стакан бидай ұны, 2 ас қасық зәйтүн (өсімдік) майы, 0,5 шай қасық тұз, майлау үшін 1 жұмыртқа. Қоспалар үшін (1 шағын пицца үшін): 1-2 ұсақ туралған алма, бір уыс мейіз, 2 ас қасық ром, даршын - дәміне қарай. Енді бәрі дайын болған соң, қамырды ұн себілген үстелге қойып, қолыңызбен диск пішінін беру ғана қалды. Содан кейін ортасына алма салмасын саламыз: туралған алмаларды мейіз және даршынмен араластырамыз, ром себеміз. Торттың шеттерін болтталған жұмыртқамен майлап, оларды дорба түрінде жоғары қарай жинап, шымшып аламыз, қайтадан жұмыртқамен майлаймыз. Пиццаны 200С дейін қыздырылған пешке саламыз. Біздің "Вулкан" алтын қыртыспен жабылған кезде, біз оны алып тастаймыз, оны "Күлге" - қант ұнтағына себеміз және оны "Лаваға" - жидек сиропына, джемге, концентрацияланған компотқа немесе жеміс шырынына құямыз. үй.