Ескі жылдық печенье
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 200 г сары май, 3 кесе ұн, 1/2 кесе қант, 1/2 кесе қаймақ, балқарағай лимоны. Толтыру үшін: 1 стакан алма конфеті, 3 ас қасық ұсақталған қантталған жемістер, 1 ас қасық ром. Ұнды қант пен лимон қабығымен араластырыңыз. Сары майды ұнмен бірге пышақпен тураңыз" қаймақ қосып, тегіс қамырға араластырып, тоңазытқышқа 1 сағатқа қойыңыз. Содан кейін қалыңдығы 1 см болатын екі қабатты жайып, пісіріңіз. Қабатты әлі ыстық күйінде алма қамырымен жауып, үстіне басқа қабатты қойып, қиғаш кесектерге кесіңіз. Печеньенің үстіне апельсин сиропын құйыңыз, печенье үгінділеріне себіңіз. Алма мармеладының тілімдерімен безендіріңіз.